Haberler

Çaltı' Sebze Üssü Olmaya Aday

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yoğun seracılık yapılan ve bulunduğu konum yüzünden önemli üretim potansiyeli olan Söğüt'ün Çaltı kasabasının Marmara bölgesinin en büyük sebze yetiştirme merkezlerinden olabileceğini söyledi.

İl Müdürü Yıldız, Bozüyük, İnhisar ve Söğüt ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerini ve ardından da tarım işletmelerini ziyaret etti.

Yaptığı ziyaretlerde, ilçe müdürlükleri, tarım odalarını gezerek personeli yakından tanımaya çalışan Yıldız, daha sonra tüm ilçe müdürlüğü personelinin katıldığı toplantılar düzenleyerek ilçelerin tarımsal yapısı, araç ve personel durumu hakkında ilçe müdürlerinden brifing aldı.

Özellikle Söğüt'ün Çaltı kasabasında seracılığın yoğun olduğunu gözlemleyen İl Müdürü Yıldız, bu bölgedeki seracılık hakkında bilgiler aldı. Alınan bilgiler doğrultusunda rakımı düşük ve ılıman iklimiyle tarıma uygun bir alan olan Çaltı'nın sebze üretiminde bölge lideri ve örtü altı sebzeciliğin geliştiği bir merkez olduğunu, mikroklima özelliği olan, parselleri küçük olmasına karşın yılda 3 ürün alınan bir bölge olduğu ve çevre köylerle birlikte 3 bin dönüm alanda seracılık yapıldığı bilgisi kaydedildi.

Yapılan ilçe gezilerinin ardından açıklama yapan İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, bölgede mikroklima etkisi gösteren Çaltı kasabasının Akdeniz'in Antalya'sı olduğunu belirtti. Yıldız, "Sebze üretiminin yoğun olduğu Çaltı'nın İstanbul, Eskişehir ve Ankara gibi büyük pazarlara yakın olması ilimiz ve çiftçimiz açısından büyük bir avantajdır. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Gerekli yatırımın yapılmasıyla birlikte Çaltı Marmara'nın en büyük sebze yetiştirme merkezlerinden olabilir" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacı Dursun Yıldız Bilecik Söğüt Çaltı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title