Haberler

Callpex, Büyümeye Devam Ediyor

Güncelleme:

Çağrı merkezi sektörünün önde gelen şirketlerinden Callpex, 2013'te % 25 büyüdü.

Callpex,2013' de yüzde 25 büyüme kaydetti. İstanbul, Yozgat ve Bingöl olmak üzere üç farklı lokasyonda, 1.600 çalışanı ile 30'un üzerinde müşterisine servis veren firma, sektörde farklılaşarak müşterilerine daha çok katma değer ve operasyonel avantaj sunmayı planlıyor.

Müşteri talep ve ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilebilen katma değerli dış kaynak çağrı merkezi hizmetleri sunan Callpex, 2013'te yüzde 25 büyüdü. Üç farklı lokasyonda, 1.600 çalışanı ile 30'un üzerinde müşterisine kalite odaklı hizmet veren Callpex, 2014'te ise yüzde 30 oranında büyümeyi hedefliyor. Teknolojiye ve insan kaynağına ciddi yatırımlar yapan Callpex, sektöre yeni iş modelleri kazandırıp farklılaşarak müşterilerine daha çok katma değer ve operasyonel avantaj sunmayı hedefliyor.

Sektör, ortalama yüzde 6-7 civarında büyüdü

Çağrı merkezi sektörünü genel olarak değerlendiren Callpex Genel Müdürü Metin Tarakçı, "Ortalama olarak yüzde 15-20 dolaylarında büyüyen sektör, 2013'te yüzde 6-7 civarında büyüdü. Bu büyüme hızındaki azalışın bazı nedenleri var. Bunları; yeni teşvik yasasının getirdiği belirsizlik, outbound projelerle büyüyen şirketleri yakından ilgilendiren 'izinli pazarlama' konusundaki yönetmelik, mesafeli satış sözleşmesinin telefonla satışı zorlaştırması, çağrı merkezi çalışanlarının 'tehlikeli meslek' grubuna dahil edilmesi, yarım zamanlı çalışanların SSK-SGK ödemelerindeki uygulamadan dolayı tam zamanlı çalışmaya başlamaları şeklinde sıralayabiliriz" dedi.

Sektör, daha hızlı büyüyebilir

Büyümenin önünü açan bazı adımların atılmamasının da sektörü olumsuz etkilediğine dikkat çeken Tarakçı, şunları söyledi: "Örneğin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, telekom operatörlerine ve servis sağlayıcılara 80'e 20 kuralını getirdi. Buna göre, çağrıların yüzde 80'inin 20 saniye içinde cevaplandırılması gerekiyor. Bu uygulamanın olumlu olduğunu ama aynı uygulamanın bankacılık sektöründe de geçerli olması gerektiğini düşünüyorum. Böylece sektörün yüzde 25 oranında büyüyeceğini öngörüyorum. Ayrıca bankacılık sektöründe inbound aramaların outsource edilmesi, sektöre olumlu şekilde yansıyacaktır. Yurt dışında bulunan müşterilere hizmet vermeyi planlayan firmaların cesaretlendirilmeleri, bu konuda teşvik edilmeleri de sektörün büyümesini sağlayacaktır."

En büyük ve önemli pay, insan kaynakları

Teşvik konusu da değinen Tarakçı, insan kaynağının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Çağrı merkezi sektöründe, hacme bağlı olarak değişse de, giderlerin ortalama yüzde 10 ila 15'i teknoloji yatırımına, yüzde 20-25'i idari giderlere harcanırken, insan kaynağının yüzdesi 65-70 oranında. Emek yoğun bu sektörde, çalışanların motivasyonu, performansı belirleyici konumda. Çalışan sirkülasyonun da çok olduğunu göz önünde bulundurursak, bu mesleği 'tehlikeli meslekler' grubuna dahil etmek çok rasyonel değil. Bu uygulama, SGK primlerini ve işveren maliyetlerini 3-3,5 puan seviyesinde artırdı. Gelir kalemlerinde değişiklik olmayan outsource firmalarının giderleri ise her geçen gün artıyor."

Farklılaşarak katma değerli servis çeşitliliği sağlıyoruz

2013 yılında sundukları yeni uygulamalar hakkında bilgi veren Tarakçı, "2013'te Koltuk Kiralama ve Yol Yardımı gibi farklı hizmetlerimizi hayata geçirdik. Burada amacımız, farklılaşarak katma değerli servis çeşitliliğini sağlamak oldu ve bunda da başarıya ulaştık. Farklı ihtiyaçları bulunan müşterilerimizin taleplerini karşılayıp, hizmet kalitemizi artırdık. Koltuk Kiralama uygulamasından faydalanan firmalar, bu hizmet sayesinde ilk yatırım maliyetinden kurtuluyor, teknoloji, bakım, geliştirme gibi giderlerini azaltabiliyor, esnek lokasyon avantajını kullanarak da diledikleri zaman büyüyüp, küçülebiliyorlar. Bu hizmetimizden faydalanan sağlık, sigorta, eğlence gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren dört müşterimiz mevcut. Yol Yardımı hizmetimizle arıza, kaza ve benzeri nedenlerle hareketsiz kalan araç sürücülerine, ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlayarak katma değer oluşturmayı amaçlıyoruz. 500'e yakın çekici bağlantımız ile Türkiye'nin en önemli dört markasına hizmet veriyoruz." dedi.

2014'te hedef, 2.000 çalışan ile yüzde 30 büyüme

2014 yılı hedeflerine ilişkin açıklamalar yapan Tarakçı, "2014'te ciromuzu 42 milyon TL'den 52-53 milyon TL seviyesine getirip yüzde 30 oranında büyümeyi hedefliyoruz. Personel sayımızı ise 1.600'den 2.000'e çıkarmayı planlıyoruz. Yeni yılda tahsilat yönetimine ağırlık vereceğiz. Koltuk Kiralama hizmeti ile bu yıl 200 koltuk kiraladık. 2014'te 300 ila 400 koltuk kiralamayı amaçlıyoruz. Yol Yardımı hizmetinde ise müşteri sayımızı artırmaya odaklanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Şirket birleşmeleri kaçınılmaz

Sektörde 65 dış kaynak şirketi olduğuna değinen Tarakçı sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an müşterilere verilen teklifler, üç-dört sene önceki fiyatlarla aynı. Giderlerin arttığı bir ortamda, gelirler sabit kalıyor ve doğal olarak risk artıyor. Şirketlerdeki karar alıcılar, teşviklerin birkaç yıl daha süreceğini, sonrasının ise karanlık olduğunu düşünüyorlar. 2014'te şirketlerin artan maliyetler karşısında ayakta durabilmek için birleşme yolunu tercih edebileceklerini ve satın almaların gerçekleşeceğini söyleyebilirim."

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Bingöl Yozgat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Phoenix Suns NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title