Haberler

Çallı Köprülü Kavşağı İnşaatı Güzergah Değişiklikleri

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’ nce yeniden projelendirilen Çallı Kavşağı sebebiyle bugünden itibaren 5 ay boyunca güzergah değişikliği uygulanacak.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü' nce yeniden projelendirilen Çallı Kavşağı sebebiyle bugünden itibaren 5 ay boyunca güzergah değişikliği uygulanacak. UKOME kararı ile yapılan trafik yönlendirmesine göre ;

İller Bankası Kavşağı istikametinden gelen araçların;Şehir Merkezi (güney) istikametine giderken Kazım Karabekir Caddesini, Sanayi Kavşağı istikametine giderken Gazi Bulvarını, Dokuma istikametine giderken Gazi Bulvarı üzerinden Sanayi Kavşağından U dönüş yaparak Namık Kemal Bulvarını kullanmaları, Şehir Merkezi (Vatan Bulvarı) İstikametinden gelen araçların; Sanayi Kavşağı istikametine Zambak Caddesini takiben Akın Caddesini, Dokuma istikametine giderken Vatan Kavşağı alt geçidini, İller Bankası istikametine giderken Vatan Kavşağı alt geçidini takiben sırasıyla Mehmet Akif Caddesini, Rasih Kaplan Caddesini, Orhan Veli Caddesini ve Gazi Bulvarını kullanmaları, Sanayi Kavşağı istikametinden gelen araçların; Dokuma istikametine giderken Vatan Kavşağını, İller Bankası Kavşağı istikametine giderken Gazi Bulvarını, Şehir Merkezi (Vatan Bulvarı) istikametine giderken Gazi Bulvarını takiben sırasıyla 3006.Sokak, Fikri Erten Caddesi ve Vatan Kavşağı alt geçidini kullanmaları, Dokuma (Namık Kemal Bulvarı) İstikametinden gelen araçların; İller Bankası Kavşağı istikametine giderken Vatan Kavşağını, Şehir Merkezi (Vatan Bulvarı) istikametine giderken Vatan Kavşağı alt geçidini, Sanayi Kavşağı istikametine giderken Vatan Kavşağı alt geçidini takiben, 281. Sokağı, 282. Sokağı, Vatan Kavşağını kullanmaları.

Çalışmalar süresince trafik sirkülasyon projeleri kapsamında kullanılacak güzergahlarda; 282 Sokak ve 3006 Sokaklarda tek yön uygulaması yapılması,282 Sokak, 281 Sokak, 3006 Sokak, Mehmet Akif Caddesi ve Fikri Erten Caddelerinde park yasağı uygulaması yapılması,3002 Sokak, Rasıh Kaplan Caddesinin ve Vatan Caddesinin Gazi Bulvarına olan bağlantılarının kapatılması,Kazım Karabekir Caddesinden Gazi Bulvarına çıkış bağlantının kapatılması,Yahya Kemal Caddesinin Gazi Bulvarına bağlantısının tek yön yapılması şeklinde açıklandı.

Ayrıca, çalışmalar süresince Gazi Bulvarının 05: 00-19: 00 saatleri arasında ağır tonajlı araçların geçişine kapatılması, gerekli bilgi ve yönlendirmelerin yapılarak ağır tonajlı araçların Sakarya Bulvarını kullanmaları kararlaştırıldı ve çalışmaların 5 içinde bitirilmesinin planlandığı kaydedildi.

YAPIMI TAMAMLANAN KAV ŞAK VE ÜST GEÇİT ÇALIŞMALARI

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ayrıca yapımı tamamlanan diğer güzergahlar ve kapasiteleriyle ilgili de bilgi verildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Serik - Manavgat - Alanya yolu iç ve dış turizm nedeniyle yoğun trafiğe hizmet veren ve çeşitli hemzemin kavşaklarla şehir yerleşimlerine ve Turizm beldelerine geçiş veren önemli bir güzergahtır. Bu nedenle yapılacak çalışmalarla trafik yoğunluğunu azaltmak, kesintisiz ulaşım sağlamak, trafik güvenliğini sağlamak hedeflenmiştir. Antalya-Boğazkent arasındaki 44 km' lik kesimde trafik akışını kesintiye uğratan önemli kavşaklardan Yüzüncüyıl, Çakırlar, Kütükçü, Varsak ve Kurşunlu Köprülü Kavşaklarının yapımı önceki yıllarda, Hal, Koyunlar (Altınova), Anfaş, Aksu, Kadriye, Serik (Belek) Köprülü Kavşakları ve Demokrasi Kavşağında Aspendos (Şehir içi) Bulvarından gelen trafiği Havaalanı yoluna bağlayan Alt Geçit 2015 yılında tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Demokrasi Kavşağında Gazi Bulvarı-Havaalanı bağlantısını sağlayacak olan köprülü kavşakta ve Expo Köprülü Kavşağında yapım çalışmaları devam etmektedir. Trafik akışını kesintiye uğratan hemzemin kavşakların köprülü kavşak yapım çalışmaları tamamlanması ile transit geçiş sağlanarak, seyahat süresi kısalmış, seyahat konforu artmıştır. Yıllık ortalama trafik hacmi 51.091 araç/gün (YOGT) olan güzergahta bulunan mevcut Çallı Kavşağı Namık Kemal Bulvarı, Vatan Bulvarı ve raylı sistem hattına alt geçitten, Sakarya Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Hürriyet Caddesi ve Antalya Havalimanı, Alanya istikametine hemzemin dönel adalı kavşak olarak hizmet vermektedir. Diğer köprülü kavşakların trafiğe açılması ile hemzemin dönel adalı hizmet veren mevcut kavşak yetersiz kalmakta, aşırı birikmeler oluşmakta, araçların uzun sure beklemelerine sebep olmaktadır.Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü' nce yeniden projelendirilen Çallı Kavşağı; Sakarya Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Hürriyet Caddesi ve Antalya Havalimanı istikametine üstten köprülü geçiş, hemzemin dönel ada ile sağa sola dönüşler ve Namık Kemal Bulvarı, Vatan Bulvarı ve raylı sistem hattına alt geçitten olmak üzere 3 katlı kavşak şeklinde projelendirilmiştir. Ard germe tabliyeli ve eğik askılı yapılacak olan üst geçit köprüsü, üç açıklıklı (50-80-50) olup, 180 m uzunluğundadır. Platform genişliği 2x12 m, toprakarme yapı uzunlukları giriş 250 m, çıkış 230 m' dir. Gabari yüksekliği 8 m olacak köprüde giriş % 4,2, çıkış % 5 eğimlidir. Antalya Büyük Şehir Belediyesi tarafından da UKOME desteği sağlanmıştır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazi Bulvarı Fikri Erten Antalya Köprülü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title