Haberler

Çalıştığı İş Yerindeki Çelik Para Kasasını Forkliftle Çaldı

Güncelleme:

Diyarbakır'da, bir nakliye şirketinde çalışan N.D., para kasasını ve bilgisayarları iş yerine ait forkliftle taşıyarak çaldı. Polis kamera görüntülerini titizlikle inceleyerek olayı çözdü.

Diyarbakır'da, bir nakliye şirketinde hamal olarak çalışan N.D., içi para dolu çelik kasa ve bilgisayarları iş yerine ait forkliftle taşıyarak kamyonete yükleyip çaldı. Hamalın soygun anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, polis, kamera kayıtlarındaki kişiyi çalışan işçileri gizlice eşleştirerek belirledi.

AKILLARA DURGUNLUK VEREN HIRSIZLIK

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri, Bağcılar Mahallesi'nde bulunan taşımacılık şirketinde 13 gün önce meydana gelen akıllara durgunluk veren hırsızlık olayını titizlikle çözdü. İş yerinden çalınan içerisinde 100 bin lira nakit para, 168 bin liralık çek ve 150 bin lira faturanın bulunduğu çelik kasa ile televizyon ve 2 dizüstü bilgisayar hırsızlığının peşine düşen Hırsızlık Bürosu ekipleri, iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

İŞ YERİNE AİT FORKLİFTİ KULLANARAK ÇALDI

Hırsızlık olayında, 1 kişinin 19.30 sıralarında iş yerine gelerek kapı kilidini kırarak, içeri giren ve 2'nci katta bulunan çelik para kasasını merdivenlerden yuvarlayarak indirdiğini, LED televizyon ve dizüstü bilgisayarları da alarak iş yerine ait forklifti kullanarak yine iş yerine ait kamyonete yükleyerek götürdüğünü tespit etti.


KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İLE ÇALIŞANLARI EŞLEŞTİRDİ

Güvenlik kameraları ile kaydedilen görüntüleri defalarca izleyen polis, olay yerinden de çeşitli deliller topladı. Yapılan incelemelerde olayı gerçekleştiren kişinin iş yerini iyi bilen biri olduğu kanısına varan hırsızlık bürosu ekipleri, burada çalışan 18 işçiyi yakın takibe aldı. Kamera görüntüleri ile çalışanları eşleştirerek inceleme yapan polis, yaklaşık 3 aydır hamal olarak çalışan ve piyasaya yüksek miktarda borcu olan N.D.'den şüphelendi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerdeki kişiyle benzerlik gösterdiği belirlenen N.D. gözaltına alındı. Hırsızlık bürosuna götürülen N.D., yapılan sorgusunda hırsızlık olayını kendisinin gerçekleştirdiğini çok pişman olduğunu ve borçlarını ödemek için olayı gerçekleştirdiğini itiraf etti.


MALZEMELER EKSİKSİZ BULUNDU

İş yerinden çaldığı malzemeleri yakın arkadaşı olan C.Ü.'nün minibüsüyle Çınar ilçesinde bulunan bir petrol istasyonuna götürerek sakladığını belirten N.D.'nin ifadesi üzerine petrol istasyonuna giden polis çalınan malzemeleri burada buldu. Çalınan kasa içerisindeki para ve malzemeleri eksiksiz olarak bulan polis, malzemeleri iş yeri sahibine teslim etti. İfadesi alınan C.Ü. salıverilirken, N.D. ise tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Diyarbakır Bağcılar 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title