Haberler

Çalışması Durdurulan Firma 1316 Kilo Dinamiti Meraya Gömdü

Erzincan'ın Kemah ilçesindeki Deliçay üzerinde yapımı mahkeme kararıyla durdurulan Hidro Elektirik Santralinin (HES), inşaatını yapan firmanın ellerinde kalan 1316 kilogram dinamiti meraya gömerek saklamaları yörede şaşkınlıkla karşılandı.

Erzincan'ın Kemah ilçesindeki Deliçay üzerinde yapımı mahkeme kararıyla durdurulan Hidro Elektirik Santralinin ( Hes ), inşaatını yapan firmanın ellerinde kalan 1316 kilogram dinamiti meraya gömerek saklamaları yörede şaşkınlıkla karşılandı.

As Enerji Üretim Şirketi, Munzur Dağı eteklerindeki Gaban Vadisi'nde bulunan Deliçay üzerine HES yapımı için 2009 yılında lisans aldı. Erzincan Valiliği'nin 'ÇED gerekli değildir' kararı ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 'ÇED olumlu' kararı verdi. Köylüler, bakanlığın kararına ilişkin iptal davası açınca Sivas İdare Mahkemesi, 13 Eylül 2013 tarihinde 'Telafisi güç zararlar olmaması için keşif ve bilirkişi incelemesi yapılıncaya kadar' proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Deliçay'dan Yağca, İncedere, Sarıyazı, Olukpınar, Cebesoy ve Aksakal köylerinin faydalandığını söyleyen Sarıyazı Köyü sakinlerinden Hüseyin Anik, taşeron firmayı daha önce de 14 ton dinamiti meraya gömerken suç üstü yakaladıklarını iddia etti. Anik "İşçiler bana bir ton kadar dinamitin gömüldüğünü söyledi. Firma dinamitleri gömdükten sonra burayı terketmiş. Hemen jandarmayı aradım ve durumu bildirdim" dedi.

Patlayıcılara el konulurken, firmayla ilgili yasal işlemin sürdürüldüğü ifade edildi. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Deliçay Kemah HES Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title