Haberler

Çalışmak İçin Türkiye'ye Gelen Kadın Müslüman Oldu

Çalışmak için Gürcistan’dan Kastamonu’ya gelen Mania, Müslüman oldu.

Çalışmak için Gürcistan'dan Kastamonu'ya gelen Mania, Müslüman oldu.

Çalışmak için Gürcistan'dan Kastamonu'ya gelen ve Tosya ilçesine bağlı Ermelik köyünde tanıştığı İsmail Minnet (68) ile evlenen Mania (56), Müslüman olmaya karar verdi. Tosya Müftülüğü'ne başvuran Mania, adını 'Meryem' olarak değiştirdi.

Müftü Basri Bektaş'ın katılımıyla düzenlenen törenle Müslüman olan Meryem Minnet, çok sevinçli olduğunu belirterek, "Allah bir, ben huzuru İslam'da buldum Elhamdülillah" dedi.

İhtida belgesini Meryem Minnet'e veren Müftü Bektaş ise Meryem için yeni bir hayat ve mutlu bir geleceğin başladığını söyledi.

Müftü Bektaş, "İslam geçmişi temizler. Kişiyi, bembeyaz bir sayfa haline getirir. Kişi Müslüman olmakla annesinden doğduğu gün gibi olur. Şimdi bu ablamız sanki dünyaya yeniden adım atmış gibi oldu. Eğer bundan sonra kalan ömründe iyi işler yapar da yararlı işler işlerse bizi de geçebilir. Rabbim bu kutsal yolculuğunu hayırla tamama erdirsin. Müftülüğümüze gelerek kendi isteği ile Müslümanlığı seçen Meryem hanıma mutluluklar diliyorum" dedi.

Tosya'nın Ermelik köyünde yaşayan Meryem Minnet'e komşuları İslamiyet'i ve ibadet etmeyi öğretiyor. Eşinin de desteğini alan Meryem Minnet, Kur'an öğrenmek için ders çalışıyor. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürcistan Kastamonu Türkiye Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title