Haberler

Çalışmak Değil Okumak İstiyorum" Resim ve Kompozisyon Yarışması

Mersin Barosu ile Mersin Sokak Çocukları Derneği’nin Dünya Çocuk İşçiliği Mücadele Günü dolayısıyla düzenlediği, ’Çalışmak Değil Okumak İstiyorum’ Resim ve Kompozisyon Yarışması sona erdi.

Mersin Barosu ile Mersin Sokak Çocukları Derneği'nin Dünya Çocuk İşçiliği Mücadele Günü dolayısıyla düzenlediği, 'Çalışmak Değil Okumak İstiyorum' Resim ve Kompozisyon Yarışması sona erdi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Mersin Barosu ve Mersin Sokak Çocukları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği yarışmada, Akdeniz ilçe sınırları içerisindeki ortaokullarda okuyan öğrenciler resim ve kompozisyon yaptı. Yoğun katılımın olduğu yarışmada, jüri üyeleri dereceye giren resim ve kompozisyonu belirledi. Çalışan çocuklara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Biriminde yapıldı. Ödül töreni öncesi konuşan Baro Başkanı Alpay Antmen, bu resim ve kompozisyon yarışmasıyla 12 Haziran'da anılacak olan Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü'nü yaşatmayı ve anlatmayı amaçladıklarını söyledi. Yarışmaya bu yıl sadece merkez Akdeniz ilçesi sınırları içerisindeki okullardaki öğrencilerin katıldığını belirten Antmen, "İnşallah bundan sonraki senelerde daha büyük çapta, belki tüm ili kapsayacak şekilde genişletebiliriz. Bu yönde Mersin'de yapılan ilk yarışma. Çocuk işçi olmaz. Çocuk haklarını anlatıyoruz. Çocukların elbette görevleri var ama görevden çok hakları var. Çocuklar okuyacak, öğrenecek, ilerde bizleri, toplumu ve devletimizi idare edecek. Biz sizden sadece bunu istiyoruz. Biz kendimizi sizlere emanet ediyoruz. O yüzden iyi çalışın. Bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin Sokak Çocukları Derneği Başkanı Sabahat Aslan ise yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Gerçekten çocuk işçiliği, emek sömürüsünün en vahşi biçimidir. Ne yazık ki bazı çocukların okullaşması yerine çalışmalarına tanık oluyoruz. Özellikle kentimizde bazı çocukların çok ağır şekilde çalıştığını görüyoruz. Çocukların çalışması, çocukların hak ve özgürlüklerine aykırı bir durumdur. Bu nedenle hem biz dernek olarak hem de Mersin Barosu ile işbirliği yaparak kentimizde çocuk işçiliğinin azaltılmasını sağlamak ve bu konuda bir kamu oyu yaratmak adına böyle bir yarışma düzenledik. Bu yarışma önümüzdeki dönemde daha kapsamlı olacak. Biz çocuk işçiliğine 'hayır' diyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alpay Antmen Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title