Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Önünde Kıdem Tazminatı Eylemi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), kıdem tazminatına yönelik düşünülen düzenlemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto etti."Köleliğe Karşı Diren İşçi" kampanyasını adı altında Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), kıdem tazminatına yönelik düşünülen düzenlemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto etti.

"Köleliğe Karşı Diren İşçi" kampanyasını adı altında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüyen DİSK üyesi işçiler "Kıdem hakkımız engellenemez", "Kıdem tazminatlarımız iş güvencesidir,yok edilemez" yazılı pankart ve dövizler açtı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Çam'ın da destek verdiği eylemde grup adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, kıdem tazminatı hakkının gasp edilmesine onay makamı olmayacaklarını vurgulayarak, "DİSK'in kıdem tazminatına dair çizgileri bellidir. Bu kırmızı çizgileri çiğneyen kimse ile pazarlık içerisinde olmayacağız. Kıdem tazminatı işçinin iş güvencesi, işçinin ücretinin bir parçası ve 13. maaşıdır. Kıdem tazminatı her işçinin kazanılmış hakkıdır. Kıdem tazminatı her işten çıkarma durumunda ödenen bir tazminat olmalıdır" dedi.

"Bizim için söz bitti eylem zamanı" diyen Beko, "Artık her sokak, her meydan, her işyeri bir direniş odağıdır. Bölgelerde toplantılarımız tamamlanmış, İstanbul ve Ankara'da başlattığımız bu mücadele süreci Kasım ayında ülkenin dört bir yanına yaygınlaştırılacak, her DİSK'li bir 'Direnİşçi' olacaktır. Kasım ayında sokakları ısıtacağız" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kani Beko Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title