Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu," Türkiye'nin Yazılım Değiştirme Dönemi Gelmiştir"

Çalışma-Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetimine Yürüyüş Gecesi’ne katıldı.

Çalışma-Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetimine Yürüyüş Gecesi'ne katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İSMMMO Yönetimine Yürüyüş Gecesine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ak Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, İSMMMO Başkan Adayı Adem Çalışkan'ın yanı sıra çok sayıda serbest muhasebeci ve mali müşavir katıldı.

Vergi ve prim ödemelerinde yeni bir düzenleme çalışması içerisinde olduklarını ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal," Sayın Bakanımızla biz son 6 aydır gece gündüz çalışıyoruz. Kendi bakanlığımı bıraktım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını kendi ofisim gibi kullanıyorum. Gecenin hangi saati olursa olsun Sayın Bakanımı arıyorum ve bir araya geliyoruz. Bu memleketin sorunlarını çözelim diye. Bu çalışmalar sırasında çok güzel bir fikir ortaya çıktı. İster vergi olsun, ister prim olsun netice olarak devlete ödenen bir para var. Ama ne kadar enteresandır ki, bir muhasebeci arkadaşımız vergi ödemek istediğinde ayrı bir kanun, prim ödemek istediğinde ayrı bir kanun. Beyannamesini verdiğinde ayrı bir ceza, prim bildirgesini geç verdiğinde ayrı bir ceza sistemi. Usul hukuku birbirinden tamamen farklı. Bu kadar karmaşık mevzuatın içinden çıkılabilir mi? Çıkılamaz. Vergi usul kanunu ve vergi kanunlarıyla sosyal güvenlik kanunlarını masaya yatıracağız. Başta usul hukuku olmak üzere bütün hükümleri gözden geçirerek uyumlaştıracağız. Hangi konuda hangi hüküm olacak. Farklı farklı hüküm olmayacak. Kafalar karışmayacak. Vergi de neydi, primde neydi diye sorular olmayacak. Tek bir hüküm olacak, tek bir müessese olacak. Ama nasıl olacak? Daha kolay, daha basit, daha adil, daha kullanabilir sistem olacak. İnşallah yakın bir zamanda da bu konuda bir düzenleme yapacağız. Bu konuda da meslekte birlik camiamızın yardımına ihtiyacımız var. Sizin sahadan, mutfaktan vereceğiz bilgiler çok kıymetli" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yazılım değiştirme döneminin geldiğini vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu," Türkiye'nin yazılım değiştirme dönemi gelmiştir. 1960 darbesi sadece bir darbe değildir. Sadece bir Başbakan, iki tane bakan asıldı. Birisi maliye bakanı olmak üzere idam edildiği, katledildiği bir darbe değildir. 1961'de Türkiye'nin bir anayasası imar edilirken yani Türkiye'de bir yazılım yapılırken ifade etmek istiyorum ki bu yazılım devletin bütün belgelerine bir naylon fatura sokulmuştur. O naylon fatura, halen bilmenizi istiyorum ki bütün hesap, bütün kitap, bütün aktif ve pasif dengemiz ve bütün gelecek planlamamızı ve bütün muhabbetimizi ortadan kaldırmıştır. 1971, 1980, 1982, 28 Şubat bütün bunların tamamı ifade etmek istiyorum ki, bu naylon faturanın ortaya koymuş olduğu, bu naylon yazılımın ortaya koymuş olduğu anlayışı bize sürekli baskılamaya çalışmış ve Türkiye'yi aslında kendi istikametinden ve kendi yürüyüşünden alıkoymaya gayret göstermiştir. Millet denen aktör devreye girmiş ve yine 2001'deki krizlerden sonra Türkiye'de yepyeni bir anlayışı ortaya koymuştur. Hesabını, kitabını ortaya koyan, yeniden hesabı kitabı düzeltmeye çalışan, yeniden aktif, pasif dengesini düzeltmeye çalışan ve yeniden bir yazılımı düzeltmeye çalışan anlayışı gerçekleştirme gayreti içerisinde olmuştur. Geçmiş hesaba baktığımızda birçok tabloyu ortaya koyabiliriz. Bugün yapmamız gereken şey, gelecek projesini, programını bir şekilde değerlendirmek ve ortaya koymaktır. En önemli mesele demokrasiyi güçlendirmektir" şeklinde konuştu.

Beyanlar konusunda yaşanan çelişkilere son verecek bir uygulama hazırlığı içerisinde olduklarını vurgulayan Bakan Soylu," Son 6 aylık Bakanlık dönemimizde en çok mesaimizi kıymetli Maliye Bakanımız Naci Ağbal'la birlikte geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bütün kanuni düzenlemelerde yapıldı. Yakın zamanda sevk edilecektir. Bu beyan çelişkisinde, bu beyan fazlalığında hepimizi yoran, bizi hep teferruata koyan bir anlayıştan inşallah kurtarılacağız. Hem muhtasar beyanname hem de sigorta ve hizmetler beyannamesinde birlikte aynı format içerisinde sağlayabilecek bir anlayışı çok yakın bir zamanda sizlerle buluşturacağız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Süleyman Soylu Naci Ağbal Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title