Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "80 milyon Ak Parti'ye oy versin vermesin, yaşam felsefesi bize benzesin benzemesin bu ülkeye, millete siyasette hizmet etme misyonu olan Ak Parti'lilerin, 80 milyonun yarınlarını bugünden daha iyi yapmak gibi bir siyasi sorumluluğu vardır. Biz bunda samimiyiz." dedi.

Müezzinoğlu, partisinin İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2002-2007 yıllarında İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulunduğunu anımsatarak, il başkanlıklarının millet ile siyasetçiler arasında köprü vazifesi gördüğünü belirtti.

"İstanbul İl Başkanlığı dönemimde teşkilat arkadaşlarımızla paylaştığımız temel siyasi duruşumuz var, bir defa sabit ayağımız millete karşı samimiyetten asla kopmayacak." diyen Bakan Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Yani birincisi samimiyet, ikincisi gayret, üçüncüsü de duyarlılık. Bir defa siyaseti millet için yapıyorsak, biz öyle yapıyoruz; 80 milyon Ak Parti'ye oy versin vermesin, yaşam felsefesi bize benzesin benzemesin bu ülkeye, millete siyasette hizmet etme misyonu olan Ak Parti'lilerin, 80 milyonun yarınlarını bugünden daha iyi yapmak gibi bir siyasi sorumluluğu vardır. Biz bunda samimiyiz. Samimiyiz ama gayretiniz yoksa çok fazla bir anlamı olmaz. Dolayısıyla gayretimizi hiç eksiltmeyeceğiz. 'Seçimlerde kime oy verdi' değil, seçimler bitti yarını nasıl daha iyi yaparız bunun peşinde, gayretinde olacağız. veya 'Teşkilat olarak biz seçimleri bitirdik işte oy oranımız şu oldu artık gelecek seçime kadar rahat ederiz' değil, tam aksine 'Seçimlerde millet bize sorumluluk verdi, bunun gereğini yapmamız lazım. Teşkilatın hangi kademesinde olursak olalım, yakamızdaki rozet hangi sıfatı taşırsa taşısın, esas sıfatımız Ak Parti'li olmaktır."

"Biz duyarlılığımızı kaybetmeyeceğiz"

Müezzinoğlu, Ak Parti'li olmanın gereğini ve gayretini göstermek zorunda olduklarını vurgulayarak, "Üçüncü kelime ise duyarlılık. Bazen yoğunluk olur. 'Ya işte gayret ediyoruz ama şuraya gitmeyelim. Niye? 'Ya orada bize aynı sorunları getiriyorlar veya şu kesim bizi sıcak karşılamıyor.' Arkadaşlar bazen işsiz evladı olan baba sizi görmek isteyecektir ve evladına iş bulamadığımız için size sitem edecek. O sitem etmeden kaçtığımız an samimiyetinizi sorgulamalısınız. Biz duyarlılığımızı kaybetmeyeceğiz. 10 tane talep gelecek, 5'ini çözmenin huzurunu yaşayacağız. Üçünün gayretini göstermiş olmanın rahatlığını yaşayacağız. İkisini çözememenin de acısını yaşayacağız. Onun acısını, ızdırabını paylaşmazsak siyaseten haksızlık yapmış oluruz. Dolayısıyla ben bu anlamda sizlerden bu üç kelimenin hakkını vermenizi istiyorum. Zaten AK Parti Balıkesir kuruluşundan bu yana hep verdi vermeye de devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı ve Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan'ın eşlik ettiği Bakan Müezzinoğlu, Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Balıkesir AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title