Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "FETÖ'ye yönelik soruşturmalarla ilgili 'mağduriyet' adı altında bir kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

MİRAÇ KAYA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "FETÖ'ye yönelik soruşturmalarla ilgili 'mağduriyet' adı altında bir kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu algıyı doğru bulmuyorum. Mağduriyet dalgası veya mağduriyet şikayetlerinin çok haklı olduğuna inanmıyorum, doğru da bulmuyorum." dedi.

Müezzinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok ağır bir 15 Temmuz gecesi yaşandığını anımsattı.

Darbe girişiminde 241 kişinin şehit olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "2 bin 100 gazimiz var ki bu gazilerin en az 4'te 1'i ömrünün sonuna kadar hayatını engelli yaşayacak. Bir uçurumun kıyısından bu millet bizi çıkardı. 'FETÖ terör örgütü' diye bir örgütle mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Müezzinoğlu, örgütle mücadelenin halen sürdürüldüğünü bildirerek, şöyle devam etti:

"FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, bakanlığımızda ve bağlı kuruluşlarında bin 785 kişi ihraç edildi. 450 civarında iademiz var. 240 civarında da inceleme safhasında olanlar var. Dolayısıyla gerçekten FETÖ terör örgütü üyesi olup da bu ülkeye bu millete ihanet etmiş olanları ihraç ettik. Bu anlamda bu ihraç sürecinde değerlendirmeyi yeniden yaptığımızda bu değerlendirmenin kapsamına girmiyor dediğimiz 450 civarındaki çalışanımıza görevlerini iade ettik."

Gerçekten mağdur durumda olanların görevlerine iade edildiğini anlatan Müezzinoğlu, "FETÖ'ye yönelik soruşturmalarla ilgili 'mağduriyet' adı altında bir kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu algıyı doğru bulmuyorum. Mağduriyet dalgası veya mağduriyet şikayetlerinin çok haklı olduğuna inanmıyorum, doğru da bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, kısmen mağdur pozisyonunda olan herkese kapılarının da gönüllerinin de açık olduğuna dikkati çekerek, ayrıca bir algı yönetimi yaparak FETÖ'ye ilave destek sağlama anlayışı içerisinde olan yaklaşımları doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
title