Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, birilerinin seçim barajını aşmak için olmadık görüntüler sergilediğini belirterek, "(Bir barajı aşalım, beni sevecen görün.) İyi de arkandaki silah ne olacak? Arkandaki tehdit ne olacak? Onu bertaraf etmeden, onu ortadan kaldırmadan senin barajı aşmanın bu millete faturası ne olacak? Bunu bütün kardeşlerimizin düşünmesi gerekiyor" dedi.

Merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Çelik, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerin huzurlu bir şekilde tamamlanmasını ve herkes için hayırlı olmasını temenni etti.

Türkiye'nin binbir türlü badireyi atlatarak bugünlere geldiğini anlatan Çelik, bu kazanımların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Çelik, ülkenin yeniden bir kaosa, koalisyonlara, iç çekişmelere itilmemesi için bilinçli hareket edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Duygusallığa yer yok. Bölgeselliğe, partizanlığa, particiliğe yer olmaması gerektiği inancı içerisindeyim çünkü AK Parti'nin dışında bu önümüzdeki süreçte iktidar adayıyım diye ne projesi, ne gücü ne de takati olan var. AK Parti'nin boşluğunu dolduracak bir siyasi parti, hareket yokken, bu açık ve net ortadayken, ülkenin bir maceraya sokulmasının faturasına katlanmak da mümkün değildir. Çevrenize bakacaksınız; asanlar kesenler, atanlar tutanlar var. Yunanistan'da yakın zamanda bir seçim oldu. Çok şey attılar tutular ama ülkenin iflasını engelleyemediler. Şu anda koskocaman bir devlet can çekişiyor. Ne olacağı belli değil, borcunu, maaşlarını ödemekte zorlanan, ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olan bir devlet hemen yanı başımızda komşu. Diğer taraftan Suriye'de, Irak'ta yaşananları hepiniz görüyorsunuz. Dünyada hem ekonomik hem de siyasi, sosyal anlamda ciddi çalkantılar yaşanırken Türkiye'de Allah'a şükür her alanda istikrarlı gidiş var."

"Silahla demokrasi yan yana olmaz"

HDP'nin seçim barajını aşma gayretinde olduğunu hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Birileri barajı aşmak için olmadık görüntüler sergiliyor. 'Bir barajı aşalım, beni sevecen görün.' İyi de arkandaki silah ne olacak? Arkandaki tehdit ne olacak? Onu bertaraf etmeden, onu ortadan kaldırmadan senin barajı aşmanın bu millete faturası ne olacak? Bunu bütün kardeşlerimizin düşünmesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın sesini yükseltmesi, sayın Başbakan'ın sesini yükseltmesi, bizim sesimizi yükseltmemizin nedeni; demokratik ortama müdahale değil bu, demokratik ortamın zedelenmesi değil bu.

Silahla demokratik ortamı, özgür iradeyi zedeleyenlere karşı mutlaka sağlam bir duruş sergilememiz gerekiyor. Silahla demokrasi yan yana olmaz. 'Ey muhtar, sandıktan bir fire çıkarsa bunun hesabını sen ödersin' diyorsanız, bunun adı demokrasi değil. Bundan demokrasi çıkmaz. Onun için yıllardır, 3-4 yıldır, 'Silahlar gömülsün, demokratik yarış olsun.' Bu yarıştan sonra ister cumhurbaşkanı ol, ister başbakan ol, ister bakan ol. Öyle bir problem yok ama silahlı bir demokrasi içerisinde buralara gelip sevecen, Doğuya gidince her türlü tehdidi savuracaksınız, insanları sindireceksiniz. Bunun adı demokrasi, demokratik mücadele değil."

Çelik, ülkenin dört bir tarafına yatırım hamleleri yapmalarından birilerinin rahatsız olduğunu vurguladı.

Onların özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığını dile getiren Çelik, "Adamların dertleri açık; sandıkta mücadele edemedikleri, mağlup edemedikleri Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yalnız bırakmak. Hükümet ayağını çekecekler, Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakacaklar, hesap kitap bu yani kinleri, nefretleri bitmedi. Ne yapmış Tayyip Erdoğan size ya? Ne yapmış? İstanbul'dan İzmir'e kadar otoyol yapıyor Tayyip Erdoğan. Boğazın geçişini yapıyor, her tarafa duble yollar yapıyor, her tarafına hastane yapıyor. Türkiye'nin her tarafına yatırım yapıyor" diye konuştu.

Çelik, denize bile havalimanı yapan, vatandaşlarının dertleriyle dertlenen bir iktidarın 13 yıldır iş başında olduğunu ifade ederek, birilerinin projesiz, plansız, hesapsız, biriken bütün imkanları saçıp savurmaya dönük faaliyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Faruk Çelik Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title