Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -"Ben insanım diyen hiç kimsenin bu cinayetleri (üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ve gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesi) işlemesi söz konusu olmaz. Bu kişileri bırakın esnaf, insan olarak telaki etmemek gerekir"-TESK Genel Başkanı Palandöken: -"Biz esnaf olarak iki kişi kavga ettiğinde ayıran insanlarız. Bu kişiler bizden değildir" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ve gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesi olaylarıyla ilgili, "Ben insanım diyen hiç kimsenin bu cinayetleri işlemesi söz konusu olmaz. Bu kişileri bırakın esnaf, insan olarak telaki etmemek gerekir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -"Ben insanım diyen hiç kimsenin bu cinayetleri (üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ve gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesi) işlemesi söz konusu olmaz. Bu kişileri bırakın esnaf, insan olarak telaki etmemek gerekir"-TESK Genel Başkanı Palandöken: -"Biz esnaf olarak iki kişi kavga ettiğinde ayıran insanlarız. Bu kişiler bizden değildir" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ve gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesi olaylarıyla ilgili, "Ben insanım diyen hiç kimsenin bu cinayetleri işlemesi söz konusu olmaz. Bu kişileri bırakın esnaf, insan olarak telaki etmemek gerekir" dedi.Çelik, Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti kabul etti.Esnafın toplumun bel kemiğini ve omurgasını teşkil ettiğini belirten Çelik, hükümet olarak, toplumun dimdik ayakta durmasında, esnafların üstlendiği rolün bilincinde olduklarını söyledi.Esnafların sorunlarını her fırsatta ele aldıklarına dikkati çeken Çelik, esnaf ve sanatkarların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yönetiminde temsiline ilişkin talebi olumlu görerek hayata geçirdiklerine dikkati çekti.Çelik, son olarak esnaflara prim borçlarını yapılandırma imkanı sağladıklarını ancak çeşitli gerekçelerle buna başvurmayan Bağ-Kur borçluları olduğunu dile getirdi. Söz konusu borçlu esnafın sağlık sigortasından yaralanması için prim borcunun ve emeklilik süresinin dondurulması yönünde karar verildiğini belirten Çelik, sosyal güvenlik reformuyla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı arasındaki ayrımı ortadan kaldırdıklarını dile getirdi.Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ve gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesine de değinen Çelik, "Ben insanım diyen hiç kimsenin bu cinayetleri işlemesi söz konusu olmaz. Bu kişileri bırakın esnaf, insan olarak telaki etmemek gerekir diye düşünüyorum" dedi.-"Destek primi" adı altında yapılan kesinti kaldırılsınTESK Genel Başkanı Palandöken de Özgecan Aslan ve Nuh Köklü'nün katil zanlılarının esnaf odalarına kayıtlı olmadığına dikkati çekerek, "Biz esnaf olarak iki kişi kavga ettiğinde ayıran insanlarız. Bu kişiler bizden değildir" dedi.Bakan Çelik'e esnaf ve sanatkarlar yararına hayata geçirilen düzenlemelerden ötürü teşekkür eden Palandöken, hükümetten esnaflık yapan emeklilerden "destek primi" adı altında yapılan kesintinin kaldırılması talebinde bulundu. -

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Bendevi Palandöken Faruk Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title