Haberler

Çalışma Şartlarını Görmeden Mülakata Alınmıyorlar

TTK'ya alınacak 116'sı yer altı olmak üzere 132 nitelikli işçi kadrolarına başvurusu kabul edilen 482 kişiye, yapılacak mülakat öncesi iş yerleri gezdirilerek çalışma koşulları anlatıldı Yeni istihdam edilen işçilerin, özellikle maden ocağında işe başlamalarının ardından ağır çalışma koşullarını bilmemeleri nedeniyle kurumdan ayrılabilmesinden dolayı teknik geziye katılmaları zorunlu tutuluyor.

KASIM SAKALLI - Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK)  alınacak 116'sı yer altı olmak üzere 132 nitelikli işçi kadrolarına başvurusu kabul edilen 482 kişiye, yapılacak mülakat öncesi iş yerleri gezdirilerek çalışma koşulları anlatıldı.

TTK yönetim kurulu, geçen yıl emekliye ayrılan personelin yüzde 10'u kadar nitelikli işçi alımı doğrultusunda Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne çeşitli branşlarda 132 işçi alımı için talepte bulundu.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 60 ve üzerinde puan alarak iş için başvurusu kabul edilen 482 adayın mülakattan önce teknik geziye katılması zorunlu tutularak çalışacakları iş yerlerinde çalışma ortamı hakkında bilgiler aktarıldı.

Maden ocağındaki şartlar konusunda bilgilendirilen adaylar, yer üstündeki atölyenin yanı sıra diğer birimleri gezerek incelemede bulundu.

İş için başvuranlardan Aydal Karakavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zonguldak Belediyesinde su işlerinde çalıştığını belirterek, "Sosyal haklarından dolayı ve devlet güvencesi olduğu için TTK'ya müracaatta bulundum. Madende çalışmakta korkacak bir şey yok. 'Önce iş güvenliği' diyerek çalışacağız. İş güvenceleri işveren tarafından alındıktan sonra çalışan da dikkat ettiği taktirde korkulacak bir şey yok" diye konuştu.

"Madenci çocukları da ocakta çalışmak istiyor"

Oğlunu mülakata getiren emekli madenci İbrahim Dönmez (50) de 21 yıl 5 ay çalışmasının ardından geçen ay emekli olduğunu belirntti.

Dönmez, iş kazalarının sadece madenlerde yaşanmadığını vurgulayarak, "Çalışan kişi evine götürdüğü ekmeğin değerini biliyorsa ve işinin kıymetinin farkındaysa verilen görevi yapar. Emniyet kurallarına uyduktan sonra Allah'a şükür bir şey olmaz" dedi.

İsmali Yılmaz da kurumdan nakliyat işçisi olarak emekli olduğunu, oğlunun da aynı branşa başvurduğunu dile getirdi.

"Teknik geziye katılmayan, mülakata alınmıyor"

TTK yetkilileri ise teknik gezi ve mülakatların 20 Haziran'da sona ereceğini, kurumda istihdam edilecek kişilerin adlarının ona göre belirleneceğini belirtti.

Adayların mülakat puanlarıyla KPSS'deki notlarının ortalamasını alarak eleneceğini anlatan yetkililer, "Adaylar mülakata alınmadan önce iş yeri koşullarını görüyor. Yeni istihdam edilen işçilerin, özellikle maden ocağında işe başlamaları ardından ağır çalışma koşullarını bilmemeleri nedeniyle kurumdan ayrılabilmesinden dolayı teknik geziye katılınması zorunlu tutuluyor. Bazı adaylar çalışma koşullarını görünce mülakata girmekten vazgeçiyor" ifadesini kullandı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak türkiye kpss Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title