Haberler

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programı

Van'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında kurum amirleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Van'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında kurum amirleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali İbrahim Taşyapan, istihdam seferberliği kapsamında son günlerde tekstil kentte faaliyet yürüten firmaların 150-200 kişiyi istihdam ettiğini söyledi.

İstihdamın çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Taşyapan, üretilen ürün ve yapılan ticaretin istihdam edilen çalışanlar sayesinde gerçekleştiğini anlattı.

Taşyapan, hükümetin ülke ve dünyadaki ekonomik durgunluğa göre zaman zaman programlar geliştirdiğini ifade ederek, "Dünya ülkelerinde şu an çok ciddi bir ekonomik durgunluk söz konusudur ama birçok olay ve badire atlatmamıza rağmen ülkemizde ekonomi iyi seviyededir. Mevsimsel olarak işsizlikte artış meydana gelebilir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız bir istihdam seferberliği başlattı. 'En az artı 1 istihdam' sloganıyla başlatılan bu programa herkesin destek vereceğine inanıyorum." diye konuştu.

"İşverenler için bulunmaz bir program"

Mesailerinin büyük kısmını vatandaşlardan gelen iş taleplerini dinlemeye ayırdıklarını aktaran Taşyapan, şöyle devam etti:

"Eğer çalışana ihtiyacımız varsa bu teşvik bulunmaz bir programdır. İstihdam sağlayacağınız kişiye sadece maaşını ödeyeceksiniz, onun dışındaki sigorta ve diğer ihtiyaçlarını devletimiz karşılayacak. Bu program hem yeni insanlara yer açmamız hem de kayıt dışı işçi çalıştırmayla mücadele etmemiz anlamına da geliyor. Çünkü kayıt dışı çalıştırılan kişiler istihdam istatistiklerine yansımıyor. Her ilin ve bölgenin kendine ait avantajları var. Bizim de kendimize göre avantajlarımız var. Bu imkanları iyi değerlendirirsek hem ilimizin hem de ülkemizin kalkınmasına destek sağlarız. En çok işsizin olduğu illerden birisiyiz. Çok genç nüfusa sahibiz. İnsanlar işsizlik nedeniyle buradan gitmemeli, kendi ilinde çalışmalıdır. Bu nedenle herkesin istihdama katkı vermesi gerekiyor."

"İlk desteği biz verdik"

Van TSO Başkanı Necdet Takva da ilin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu, yaş ortalaması 21 olan kentin genç nüfusunun istihdamı için daha samimi ve içten bir destekle programa katkı sağlamak gerektiğini kaydetti.

Takva, hükümetin bütün olumsuzluklara rağmen kentsel ve yerel kalkınmayı sağlamaya çalıştığını vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız bu kampanyayı başlattığında, o salonda ticaret odası olarak ilk desteği veren biz olduk. Öncelikle şahsım olarak bu anlamda açık bir şekilde desteklerimizi ortaya koyacağız. Şu an çalıştırılan insanlara ek en az 2 kişinin eklenmesi gerektiğini belirtiyoruz. Keza bizim yönetim kurulu üyelerimiz de o desteği sağladılar. Bu anlamda bugün Van'ın en önemli sorunu için bir araya gelmenin çok önemli olduğunu söylemek istiyorum." diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Salih Serçe de işverenlerin tamamının alacağı her sigortalı için, "maaşı senden, bütün kanuni giderleri de devletten" sloganıyla yola çıkıldığını anımsatarak, hedeflerinin kentte 10 binin üzerinde istihdam sağlamak olduğunu vurguladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy da istihdam edilecek kişilerin İŞKUR'a kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti, istihdam için çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title