Haberler

'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programı

Artvin'de, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında istişare toplantısı düzenlendi.

Artvin'de, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında istişare toplantısı düzenlendi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kongre ve Kültür Merkezindeki toplantıya Vali Yardımcı Ertuğrul Örnek, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin, Artvin SGK İl Müdürü Kahraman Derece, Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Cevdet Ertürk, çok sayıda esnaf ve işveren katıldı.

Vali Yardımcısı Örnek, yaptığı konuşmada, kısa vadede amaçlarının mevcut 18 bin 550 kişi olan istihdamı, 20 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Programın uygulanmasında sivil toplum kuruluşlarına ve işverenlere büyük görevler düştüğünü ifade eden Örnek, şöyle devam etti:

"Arhavi Organize Sanayi Bölgesi ve Artvin Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili gerekli çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir. İnşallah bunlar Artvin'in ileriye dönük işsizlik oranını daha aşağılara çekecektir. Milli seferberlik kapsamında kurumlarımız değişik teşvik ve desteklerle yükün bir kısmını işverenlerimizin sırtından kaldırmaktadır. Artık taşın altına elimizi değil vücudumuzu koymamızın vakti geldi."

Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Cevdet Ertürk de kentte işsiz sayısını azaltmak için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, "İş ve meslek danışmanlarıyla işverenleri ziyaret ederek işverenlerden 2 bin civarında talep aldık. Biz bu taleplerin bin 400'üne yakını karşıladık ama 600'ünü karşılayamadık. İstihdamın önündeki en önemli sorun mesleksizlik yani nitelikli eleman eksikliği, bir diğeri de iş beğenmeme." diye konuştu.

Toplantı, programla ilgili çeşitli bilgilendirmelerin yapılmasıyla devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hamdi Tanpınar Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title