Haberler

Çalışma Azmi Okula Başarı Getirdi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi il genelinde ikinciliği elde ederek beyaz bayrak aldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi il genelinde ikinciliği elde ederek beyaz bayrak aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen ve okulların temizlik, düzen ve hijyen durumlarına göre verilen beyaz bayrağın bu yıl başarısından dolayı Kızıltepe ilçesindeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi de sahibi oldu.

Okul Müdürü İmran Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöneticilerle temizlik ve düzen konusunda aşırı bir hassasiyet gösterdiklerini belirterek, öğrenciler evlerine gittikten sonra en az 3 saat boyunca okul temizliği ve düzeni konusunda çalıştıklarını söyledi.

Esnafın okul işini pahalı yaptığını, bu nedenle okula kaynak ve PVC kaplama makinesi gibi malzemeleri alarak okulun tüm işlerini kendileri yaptığını kaydeden Tekin, kırılan parçaları kaynak yaptıklarını, bozulan kapı ve pencereleri onardıklarını bildirdi.

Beyaz bayrak almak için başvurduklarını ifade eden Tekin, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların değerlendirilmeye tabi tutulduğunu, çok detaylı bir inceleme yapıldığını anlattı.

Tekin, şöyle devam etti:

"Yapılan değerlendirmede, il genelinde ikinciliği elde ederek, beyaz bayrak aldık. Üç saatimizi okul temizliğine ve düzenine ayırarak bu mutlu güzel sonuca ulaştık. Okulumuz beyaz bayrak aldı. Okula iki yıldır herhangi bir alanda usta girmemiş. Müdür yardımcılarımla ve hizmetlilerimizle kırılan her türlü malzemeyi onarıyoruz. Öğrencilere güzel ve sağlıklı bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Bu güzel çalışmalar inşallah devam edecek. Madem eğitimciyiz, çocuklarımız için varız bir sıranın düşen vidasını kendimize dert edinmeliyiz."

Nobel ödüllü "Aziz Sancar"ların artması için çaba göstermeleri gerektiğini vurgulayan Tekin, "Ahlaklı, kültürüne, dinine, imanına sahip insanların özellikle artması gerekir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title