Haberler

"Kuru Üzüm" çalışanların Ara Öğün dostu

Güncelleme:

İşyerinde dışında vakit geçirmek zorunda kalan çalışanlar hem sağlıksız gıdalar tüketmemek hem de pratikliği nedeniyle kuru yemişi tercih ediyor. Kuru Üzüm, Çalışanların ara öğün dostu oldu.

Her ne kadar bazı günlerde güneş ışıl ışıl parıldasa da artık havalar iyice soğudu. Bu mevsim değişikliği çoğu kişinin sağlığını etkilemeye başlayınca soğuk algınlığı, grip, nezle vakaları arttı.

Bu durum sağlığını korumak isteyen çalışanların içecek ve atıştırmalık tercihlerini de değiştirdi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN BİTKİ ÇAYLARI:

Ihlamur,
Adaçayı,
Kuşburnu
Ekinazya.

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden ıhlamur, en çok tercih edilen bitki çayları arasında yer alıyor.

Soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi bulunan, vücut direncini artıran, öksürüğe iyi gelen ıhlamuru; boğaz hastalıklarına iyi gelen ve vücudu güçlendiren adaçayı takip ediyor. Güçlü bir antioksidan olan ve soğuk algınlığına iyi gelen kuşburnu da çalışanların bu aylarda en çok tükettiği bitki çaylarından… Ekinezya ise bağışıklık sistemini güçlendirirken soğuk algınlığına, öksürüğe, boğaz ağrısına da iyi geliyor. Özellikle vaktinin büyük kısmını işyerinde, masa başında geçiren çalışanlar sağlıklarını bu bitki çaylarıyla korumaya çalışıyor.

ÇALIŞANLARIN ARA ÖĞÜN DOSTU:

Kuru Kayısı,
Kuru, Erik,
Kuru Üzüm,
Fındık
Badem

İşyerinde dışında vakit geçirmek zorunda kalan çalışanlar hem sağlıksız gıdalar tüketmemek hem de pratikliği nedeniyle kuru yemişi tercih ediyor. Son dönemde popülaritesi artan cranberry, kaju, pikan cevizi gibi farklı yemişlerin bulunduğu karma ürünler de çalışanların tercihlerinde üst sıralarda yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title