Haberler

Çalışanlar Eylem Yaptı, 360 Turist Oteli Boşalttı

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Mahmutlar Beldesi'nde 4 yıldızlı bir otelin personeli, ücretlerini alamadıklarını söyleyerek D-400 karayoluna çıkıp eylem yaptı.otelde yemek çıkmadığı için de 360 turist, acentelere ait otobüslerle başka...

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Mahmutlar Beldesi'nde 4 yıldızlı bir otelin personeli, ücretlerini alamadıklarını söyleyerek D-400 karayoluna çıkıp eylem yaptı.otelde yemek çıkmadığı için de 360 turist, acentelere ait otobüslerle başka otellere götürüldü.Aylardır ücretlerini alamadıklarını ve yetkililerin ortadan kaybolduğunu iddia eden otel çalışanları, bugün 12.00'de otelin önündeki D-400 karayolunda toplandı. Yol kenarına masa ve sandalye kurarak basın açıklaması yapan otel çalışanları, mağdur olduklarını ve hiçbir yetkiliye ulaşamadıklarını söyledi. Olay yerine gelen jandarma ve polis, trafiği aksattıkları gerekçesiyle otel personelini kaldırıma çıkardı. Daha sonra alkışlarla protesto eylemi yapan personel otele döndü.

OTEL ÇALIŞANLARININ İSYANI

Otel çalışanları, yaşadıkları sorunları dile getirdi. Çalışanlardan Abdullah Özdemir, günlerdir muhatap bulamadıklarını, perişan durumda olduklarını anlattı.Bir diğer çalışan Erdoğan Demirel de, otel sahibini ve müdürlerini vicdanlı olmaya davet ederek, pazartesi gününden bu yana otelde tek bir yetkilinin olmadığını iddia etti.Otelin aşçısı Yaşar Yıldırım, Bu şirkette çalışıyorum ancak şu ana kadar 91 TL para aldım. Ben kirada oturan bir insanım. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum dedi.

OTELİN MADDİ SORUNLARI VAR

Otelin Ön Büro Müdürü Mümin Fide ise otelin işletmecisi ve genel müdürünün rahatsız olduğunu, tedavi gördüğünü belirterek, Otelin gelirleri bir süredir eski işletmeci firmaya gittiğinden dolayı, mevcut işletmeci maddi sorunlar yaşamaya başladı. Ödemeler yapılamayınca da personel mağdur oldu açıklamasını yaptı.

FİRMANIN DİĞER OTELİ DE AYNI DURUMDA

Bu otelin sahibi olan şirketin, Kızılot Beldesi'nde bulunan ve dün aynı sorundan dolayı olaysız şekilde boşaltılan bir diğer otelinin işletme müdürü Reyhan Kale, İnsanlar evine ve köyüne gidemeyecek haldeler. İşletme sahibi ortalıkta yok. Müşterileri de bekletmemizin bir anlamı yok. Turistler olmazsa turizm yapamayız. Onları mağdur etmemeliyiz diye konuştu.

TURİSTLER OTOBÜSLERLE AYRILDI

Personelin protestosuna otelden ayrılan turistler de destek verdi. Valizlerini otobüslere yerleştiren çoğunluğu Rus otel müşterileri mağdur olduklarını dile getirdi.Seyahat acentesi yetkilileriyle toplantıya katılmak için Alanya'ya gelen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, konuyu gazetecilerden öğrendi. Olay hakkındaki görüşü sorulan Ulusoy, şöyle dediBunlar olacak. 10 milyon turist geldiğinde bu olaylar 20- 30 otelde oluyordu, şimdi 35 milyon turistte 1- 2 otelde oluyor. Bunlar anlaşmalarını dikkatli yapacaklar. Sigorta poliçesini muhakkak soracaklar. Bakanlık da buna muhakkak müdahale edecektir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title