Haberler

Çalışanını Öldürmekle Suçlanan Patron: Ben Öldürmedim

Adana'da kafe işletmecisi 49 yaşındaki Vedat Yüzgeç, çalışanı 17 yaşındaki Mahmut Altunsöz'ü öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada suçlamayı kabul etmedi.

Adana'da kafe işletmecisi 49 yaşındaki Vedat Yüzgeç, çalışanı 17 yaşındaki Mahmut Altunsöz'ü öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada suçlamayı kabul etmedi.

Olay, 14 Şubat'ta merkez Çukurova İlçesi'nin Seyhan Baraj Gölü kıyısında bulunan bir kafede meydana geldi. Kafede garson olarak çalışan Mahmut Altunsöz, iddiaya göre diğer çalışanlardan sonraya kaldığını söyleyerek, iş yeri sahibi Vedat Yüzgeç'ten kendisini taksiyle eve göndermesini istedi. Yüzgeç'in kabul etmemesi üzerine ikili arasında kavga çıktı. Kafede gece bekçisi olarak çalışan Bora Sarısöz ikiliyi ayırdı ancak Altunsöz eline aldığı bira şişesini kırıp tekrar patronuna saldırdı. Bunun üzerine Vedat Yüzgeç de eline başka bir bira şişesi alırken ikili boğuşmaya başladı. Sarısöz ikiliyi tekrar ayırırken Altunsöz'ü kafenin dışına çıkardı. Öfkesi dinmeyen Altunsöz, tekrar patronuna saldırınca Vedat Yüzgeç, mutfaktan aldığı bıçağı Altunsöz'ün göğsüne sapladı. Vedat Yüzgeç, bu sırada kendisine müdahale eden şef garson Mert Ekinci'yi de bacağından yaraladı. Hastaneye kaldırılmak istenen Altunsöz yolda yaşamını yitirirken,  Vedat Yüzgeç tutuklandı.

KAFEYİ YAKTILAR

Mahmut Altunsöz'ün intikamını almak isteyen yakınları, 16 Şubat'ta olayın meydana geldiği kafeye giderek çalışanları dövüp benzin dökerek kafeyi yaktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, olayla ilgili 5 kişi hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.

'BEN ÖLDÜRMEDİM'

Vedat Yüzgeç, kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen Yüzgeç savunmasında şunları söyledi:

"Mahmut yanıma gelerek işinin bittiğini söyleyip kendisine taksi çağırmamı istedi. Ben de işimin bitmek üzere olduğunu, daha sonra kendisini taksi durağına bırakacağımı söyledim. Mahmut bir anda bira şişesiyle kafama vurup bana saldırdı. Ben mutfağa doğru kaçmaya çalıştım. Bu sırada Bora gelip bizi ayırıp Mahmut'u dışarı çıkardı. Mahmut kırık bira şişesiyle bana tekrar saldırınca yine Bora araya girdi. Daha sonra diğer çalışanım Mert ile Mahmut tekrar bana saldırınca boğuşma başladı. Mahmut bira şişesiyle elimi kesince bıçak yere düştü. Boğuşmaya devam ederken arkamdan bacağıma 2 defa bıçak darbesi aldım. Bu sırada Mahmut'un yere düştüğünü gördüm. Ellerinden kurtulduktan sonra ben de yere düştüm. Mahmut'u ben öldürmedim."

Olayda yaralanan Mert Ekinci ise müşteki olarak verdiği ifadesinde olayda kendisinin de yaralandığını, bıçağın Vedat Yüzgeç'in elinde olduğunu söyledi. Vedat Yüzgeç'in avukatı ise müvekkilinin olaydan sonra polisler arasında götürülürken dayak yediğini gösterir fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundu. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyhan Baraj Gölü Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title