Haberler

Çalışanın Güvencesi Kıdem Tazminatı Tehlikede

Güncelleme:

Kıdem Tazminatı Fonu uygulamasıyla çalışanların bugün 1 yılın ardından brüt maaşı üzerinden hak kazandığı kıdem tazminatında yıllık kaybı yüzde 52'yi bulacak.

Kıdem tazminatı yaklaşık 60 yıldan beri uygulanmakta. Uygulandığından beride tartışılmakta. Geçtiğimiz günlerde Başbakanın "Kıdem Tazminatı Fonu" kurulacağını açıklaması üzerine, tartışmalar alevlendi. Başbakan'ın açıklamalarından; 2010'dan beri zaman zaman gündem gelen ancak tarafların uzlaşamaması üzerine rafa kaldırılan " Kıdem Tazminatı Fonu"' düzenlemesinin bu defa hayata geçirileceği anlaşılıyor.

ŞİMDİKİ UYGULAMA

Bugünkü uygulamaya göre; işveren bir yıllık çalışma karşılığı son alınan ücretin brüt tutarında, çalışanına kıdem tazminatını ödüyor. Düşünülen değişikliğe göre; işsizlik sigortası fonuna benzer bir fon oluşturulacak. İşveren fona kıdem tazminatı karşılığı olarak her ay belli tutarda bir para yatıracak. Ve kıdem tazminatına hak kazanan işçi, kıdem tazminatını işveren yerine, fondan alacak

KIDEM TAZMİNATI FONU NASIL İŞLEYECEK?

Düşünülen sistemde süreç şu şekilde işleyecek.
İşsizlik sigortası fonuna benzer bir adı "Kıdem Tazminatı Fonu" olan bir fon kurulacak.
İşveren sigorta primi gibi, fonun işçi adına açtıracağı banka hesabına her ay kıdem tazminatı olarak para yatıracak.
Kıdem tazminatı olarak ücretinin belli bir yüzdesi (örneğin; Yüzde 3 veya 4'ü) yatırılacak.
Hesapta biriken paralar, finans piyasası düzenleyici kurumların denetim ve gözetimi altında para piyasalarında nemalandırılacak.
İşçinin iş akdi kıdem tazminatını alacak şekilde sonlandırıldığında (15 yıl geçtiğinde, emekli olduğunda vb.) işçi isterse hesabında biriken kıdem tazminatını ve nemasını çekebilecek.
İşçi işten kıdem tazminatını hak edecek şekilde ayrıldığında hesabında biriken kıdem tazminatını çekmezse parası hesapta nemalandırılmaya devam edecek. Tekrar başka bir işe girdiğinde yeni işveren de aynı hesaba kıdem tazminatı için para yatıracak.
İşçi emekli olduğunda, hesabındaki kıdem tazminatı ve nemalarının tamamını alabilecek,
Kıdem tazminatında yapılması düşünülen değişikliğin ana hatlar belli. Ancak asıl işçiyi ilgilendiren ve işin ruhunu oluşturan detaylar henüz belirsiz. Aşağıdaki kritik soruların netleşmesi sorunu çözecek.

NE KADAR YATIRILACAK?

Bugünkü uygulamada, çalışanın aldığı aylık ücretin brüt tutarının yüzde 8.33 oranında kıdem tazminatı hakkı var. Yeni sistemde alınan ücretin ne kadarı kıdem tazminatı olarak bankaya yatacak? Bu en önemli husus. Yüzde 3'ü yatarsa işçinin aylık 5.33 yıllık yüzde 64, yüzde 4'ü yatarsa aylık yüzde 4.22, yıllık yüzde 52 kaybı olacak. İşverende daha fazla orana kıdem tazminatı yükü istemediğinde göre orta yol nasıl bulunacak?
şartlar ne olacak?

Bugünkü mevcut uygulamada;
Askere giden sigortalı,
Evlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde işinden ayrılan kadın sigortalı,
İş akdi haksız yere işverence feshedilen işçi,
İş akdini haklı bir nedenle fesih eden işçi,
Emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındakileri sağlayanlar,
Kendi isteği ile işten ayrılırsa da kıdem tazminatı alabiliyor.
Bu durumda olanlar yeni sistemde de kıdem tazminatı alabilecek mi?
Fonun kurulabilmesi için bu sorulara netlik kazandırılması lazım.

KAZANILMIŞ HAK NE OLACAK?

Merak edilen hususlardan biride, Kıdem Tazminatı Fonu kurulduğu tarihe kadar, çalışanların hak ettiği kıdem tazminatının ne olacağı sorusu oluşturuyor. Bu konuda iki görüş ortaya çıkmaktadır.
Hak edilen kıdem tazminatını işveren işçi adına fona devretsin.
Hak edilen kıdem tazminatı, işçi ve işverenin uzlaşacağı bir tutar üstünden işçiye ödensin.
Her iki görüşünde işveren ve işçi açısından sakıncası bulunuyor. Fon kurulabilmesi için bu sorununda çözülmesi gerekiyor.

NE GETİRECEK NE GÖTÜRECEK?

Düşünülen yeni uygulama, 'kazanılmış haklarda geriye gidiş olmadığı sürece' işçinin lehine. Çünkü bugün 100 kişiden 8 kişi kıdem tazminatı alırken 92 kişi alamıyor. Yeni sistem, çalışanların tamamının kıdem tazminatı almasını sağlar, işçinin tazminatını güvence altına alır. Fakat değişikliğin, işveren kesiminin yıllardan beri süren isteği çerçevesinde yapıldığını göz önüne alınırsa, kazanılmış haklarda geriye gidiş olacağından hiç şüphe yok. Ancak, çalışan ve çalıştıran kesim orta bir yol bulabilir. Mevcut kıdem tazminatı tutarından bir miktar taviz verilmesine karşın, kıdem tazminatı ödenmesi güvence altına alınarak, hem işveren rahatlatılabilir hem de çalışanlar.
Ancak bu sonuca ulaşılabilmesi için devletinde taşın altına elini sokması ve işveren yükünün bir kısmını üstlenerek, işçinin kazanılmış haklarının korunması gerekir. Yanlış adım çalışma barışını bozabilir. Kıdem tazminatı çalışanın hayalidir. Kıdem tazminatında yapılacak olumsuz düzenleme, çalışanın hayalini yok eder ve çalışma barışı kimsenin düşünemediği derecede bozulabilir.

NEDEN FON KURULUYOR?

60 yılı aşkın süredir uygulanmasına karşın, olayın iki tarafları olan işveren ve işçi kesimince sürekli şikâyete yol açmakta ve düzenlenmeden beklenen fayda bir türlü sağlanamamaktadır. Çalışma hayatıyla ilgili olarak açılan davaların çok büyük kısmını kıdem tazminatı oluşturuyor. Açılan davaların neredeyse tamamına yakın bölümü işçi lehine sonuçlanmasına rağmen bugün çalışanların sadece yüzde 8'i kıdem tazminatını almakta, o veya bu nedenle yüzde 92'si kıdem tazminatını alamamaktadır. Bu sorunların giderilmesi, işsizliğin azaltılması, iş gücü piyasasının esnekleştirilmesi, daha etkin bir işgücü piyasasının oluşturulması, verimliliğin artırılması, kıdem tazminatından dolayı yeni işçi almayan işverenin mevcut işçiyi fazla çalıştırmasının önüne geçilmesi, işverenin rahatlatılması, çalışanın da kıdem tazminatı hakkının güvence altına alınması amacıyla, sistemim değiştirilerek "kıdem tazminatı fonu" kurulması amaçlanıyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (35)

SONY:

2015 seçim sloganı: Ver oyunu alayım canını.

22
5
yanıtYanıtla
çetin:

memura gelince herşey verin işçiye gelince yük oluyomuş ver o zaman işçiye de 2000 tl ne yıpranma payı var hiçbişey yok ondan sonra yok doktora öğretmene yıpranma payı ne yapıyolar ki bizim tatilimiz bile yok devlet dairesinde 10 metrekarede 5 memur oturup çay kahve içiyo. . . . alın size adalet partisi. . . . . . . . . .

25
0
yanıtYanıtla
savaş:

elinizde satacak özelleştirecek birşey kalşmadı işçinin tazminatına gözmükoydunuz bari halkı köle pazarına götüründe satın

21
0
yanıtYanıtla
iliğimize kadar kuruttunuz Mobil-ANDROID:

ayip ya şimdide garibanin parasına göz diktiler parayi işletecekler insaffff

20
0
yanıtYanıtla
ramazan:

adamlar kafayı taktılar bir türlü yiyemediler, dönüyorlar dolaşıyorar yine işçinin tazminatına göz koyuyorlar acaba nasıl kitabına uydururuz ama uyduracaklar güç ellerinde çünkü, kendileride işveren zaten tazminatı bir türlü vermek istemiyorlar verselerde 10 sene sonra o zamana kadar kendileri kullanacaklar kim öle kim kala o zamana.

18
0
yanıtYanıtla
care sensin reis:

kıdem tazminatı kalksın işveren sevinsin paraya para demesin akp iktidar olsun

16
1
yanıtYanıtla
vatandasmobilWeb@haberler.com:

Böyle bisey olursa bende akp ye oy verirsem namertim

16
0
yanıtYanıtla
yazık:

vatan elden gidiyo hala oy mu veriyosun ? cebinden para çıkınca oy verirsem diyosun. . . akp ye oy mu verilir be

yanıt8
yanıt0
işin özü:

Merak etme sizleri aç bıraksa da yine oy verirsiniz.

yanıt4
yanıt0
T.C ER:

DURMAK YOK YOLA DEVAM. . . . YETMEZ AMA EVET . . . . DİYEN KOYUN SÜRÜSÜ. . . . . NEREDESİNİZ. . . . . NEREDESİNİZ. . . . EY TAYYİBİN KÖLELERİ. . . . . .

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title