Haberler

Çalışan ve Emeklileri 2015'te Bekleyen Zamlar

2015 Yılı Programı'nda asgari u¨crete gelecek yılın ocak ve temmuz aylarında yu¨zde 3, emekli aylıklarına o¨nceki altı aylık enflasyon tahminine go¨re ocak ve temmuz aylarında sırasıyla yu¨zde 3,45 ve yu¨zde 3,63 zam yapılması o¨ngo¨ru¨lüyor Memur maas¸ları ve memur emekli aylıklarının ocak ayında yu¨zde 3 ve olus¸acagˆı tahmin edilen yu¨zde 0,63’lu¨k enflasyon farkı nedeniyle temmuz ayında yu¨zde 3,63 artırılması planlanıyor.

Asgari u¨crete gelecek yılın ocak ve temmuz aylarında yu¨zde 3, emekli aylıklarına o¨nceki altı aylık enflasyon tahminine go¨re ocak ve temmuz aylarında sırasıyla yu¨zde 3,45 ve yu¨zde 3,63 zam yapılması o¨ngo¨ru¨lüyor.

2015 Yılı Programı'nda, çalışan ve emeklilerin merakla beklediği ücret ve aylıklara gelecek yıl yapılacak zamlara ilişkin hedeflere yer verildi.

Buna göre, asgari u¨crete gelecek yılın ocak ve temmuz aylarında yu¨zde 3'er zam yapılması planlanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilen SSK ve Bagˆ-Kur emekli aylıklarının o¨nceki altı aylık enflasyon tahminine go¨re ocak ve temmuz aylarında sırasıyla yu¨zde 3,45 ve yu¨zde 3,63 artırılması o¨ngo¨ru¨lüyor.

Kamu go¨revlileriyle yapılan toplu so¨zles¸me hu¨ku¨mlerine go¨re memur maas¸ları ve memur emekli aylıklarının ocak ayında yu¨zde 3 ve olus¸acagˆı tahmin edilen yu¨zde 0,63'lu¨k enflasyon farkı nedeniyle temmuz ayında yu¨zde 3,63 artırılması planlanıyor.

Sosyal güvenlikte açık beklentisi 18,1 milyar lira

Öte yandan, gelecek yıl sosyal gu¨venlik kurulus¸larının gelirlerinin 198,9 milyar, giderlerinin 217 milyar ve gelir-gider ac¸ıgˆının 18,1 milyar lira olması o¨ngo¨ru¨lüyor. Gayri safi yurtiçi hasılaya oran olarak, gelirlerin yu¨zde 10,23, giderlerin yu¨zde 11,16 ve ac¸ıgˆın yu¨zde 0,93 olması hedefleniyor.

Gelecek yıl Sosyal Güvenlik Kurumuna, faturalı o¨demeler, ek kars¸ılıklar, emeklilere yapılan ek o¨deme, devlet katkısı, prim tes¸viklerinden kaynaklanan transferler ile prim o¨deme gu¨cu¨ olmayanların genel sağlık sigortası primi de dahil olmak u¨zere 80,6 milyar lira tutarında ve gayri safi yurtiçi hasılanın yu¨zde 4,15'i oranında bu¨tc¸e transferi yapılması planlanıyor.

İşsizlik Sigortası Fonu 92,1 milyar liraya ulaşacak

Programda I·s¸sizlik Sigortası Fonuna ilişkin hedeflere de yer verildi.

Fonun toplam giderlerinin gayri safi yurtiçi hasılanın yu¨zde 0,28'i oranında gerc¸ekles¸mesi bekleniyor. Bo¨ylece, 2015'te toplam fon varlıgˆının 92,1 milyar lira ile gayri safi yurtiçi hasılanın yu¨zde 4,7'sine ulas¸ması hedefleniyor. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (5)

Kazım sokamobilWeb@haberler.com:

Kul hakkından bahsedersiniz kul hakkı yersiniz.kul hakkı yiyen öbür tarafı düşünmeyen insandır.allahima şükürler olsunki.millet vekili değilim. Kul hakkı yiyeceğim ölmeyi tercih ederim.

0
0
yanıtYanıtla
battal gökdemir:

hakkımızı helal etmiyoruz akp ye

0
0
yanıtYanıtla
gariban emekliyim kardeşim:

Allah hepisinin belasını versin emekli düşmanları millet vekilleri

0
0
yanıtYanıtla
Sevgi tunçmobilWeb@haberler.com:

Emekliye düşük ücret beylere lüks saraylar lüks uçaklar bizden kesilen vergilerle emekliye kaşıklar beylere kepçeye hakkımızı helal etmiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
önemi yok:

ezber bozulmadı alışkanlık oldu, hükümet başına geldi geleli her yıl aynı 20 lira 30 lira ak parti, kara parti oldu gözümde,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title