Haberler

Çalışan Kişi Başına Üretim Yüzde 7. 4 Arttı

İmalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi, 2011 yılının 1'inci döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7. 4 arttı.

İmalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi, 2011 yılının 1'inci döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7. 4 arttı. Çalışan kişi başına üretim endeksi, bir önceki döneme göre ise yüzde 7. 8 azaldı.

Milli Prodüktivite Merkezi(MPM) 2011 yılı 1'inci dönem verimlilik gösterge istatistiklerini açıkladı. EFİS Rev. 2'ye(Avrupa Topluluğu'nda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması) göre hesaplanan 2005 Ort. =100 temel yıllı üç aylık çalışan kişi başına üretim endeksi, 2011 yılı 1'inci döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7. 4 arttı. Çalışan kişi başına üretim endeksi, bir önceki döneme göre ise yüzde 7. 8 azaldı.

-ÇALIŞILAN SAAT BAŞINA ÜRETİM YÜZDE 7 ARTTI-

Çalışılan saat başına üretim endeksi 2011 yılı 1'inci döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 arttı. Çalışılan saat başına üretim endeksi, bir önceki döneme göre ise yüzde 8. 1 azaldı.

Bölümler itibarıyla incelendiğinde çalışan kişi başına üretim endeksinde, geçen yılın aynı dönemine göre en fazla azalış yüzde 8. 1 ile "tütün ürünleri imalatı", en fazla artış ise yüzde 47. 6 ile "bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı" bölümlerinde gerçekleşti.

Çalışılan saat başına üretim endeksinde de geçen yılın aynı dönemine göre en fazla azalış yüzde 10. 4 ile "tütün ürünleri imalatı", en fazla artışın ise yüzde 44. 7 ile "bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı" bölümlerinde gerçekleşti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title