Haberler

Çalışan Emeklilerin Maaşlarındaki Primi Kesintisi Kaldırıldı

Güncelleme:

Meclis'te kabul edilen torba yasa ile çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 10'luk düzenleme kaldırıldı. Böylece çalışan emekliler artık maaşlarını yüzde 10 zamlı alacak.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Emekli olup da çalışan esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ilk önce yüzde 10'a düşürülmüştü. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerde tamamen kaldırılması kabul edildi.

YÜZDE 10 ARTIŞ OLACAK

Tasarı yasalaştığında emekli olup da esnaflık yapan emeklilerin maaşlarında yüzde 10 daha artış olacak" ifadesini kullandı.Palandöken, yazılı açıklamasında, basit usulde vergiye tabi esnaf ve sanatkarın kazançlarının 8 bin liralık kısmı için vergi istisnasına tabi tutulduğunu hatırlattı.

Vergilendirme alanında son derece önemli değişiklikler yapıldığını ifade eden Palandöken, "Gençler arasında işsizlik yüksek iken yatırıma yöneltilerek işini kurmasının teşvik edilmesini son derece önemsiyorum.

YENİ İŞ KURAN 29 YAŞ ALTINA VERGİ YOK

Yeni iş kurmuş geçlere 3 yıl vergi muafiyetinin yanında ayrıca gençlere 50 bin liraya kadar karşılıksız destek ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek. Genç fidanlık büyüyecek, kendi işini kuracak, istihdam yaratacak.

Şimdi vergi kaybı gibi gözükse de uzun vadede ülkemiz kazanacak. Belki ileride içlerinden biri dünya çapında marka olacak" değerlendirmesinde bulundu.BAĞ-KUR primlerindeki artışın esnafa "ağır geldiğini" belirten Palandöken, şunları kaydetti:"Sosyal Güvenlik primlerinde en fazla artış esnaf ve sanatkarın BAĞ-KUR primindeki artış oldu.

"100 LİRA DESTEK YAPILMALI"

Ödemede zorlanan esnaf ve sanatkarlarımıza gelen yük net 128 lira olmuştur. Esnaf için BAĞ-KUR primlerimiz ancak yeniden değerlendirme oranı olan yüzde 5,58 oranında yükseltilirse makul bir artış olur ya da bize de 100 lira destek yapılmalı.

Emekli olup da çalışan esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ilk önce yüzde 10'a düşürülmüştü. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerde tamamen kaldırılması kabul edildi. Tasarı yasalaştığında emekli olup da esnaflık yapan emeklilerin maaşlarında yüzde 10 daha artış olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (19)

Mahir Anlatan:

Emekli olmak ne demek? Yaşlanma, yıpranma veya çalışma gücünü kaybetme nedeniyle çalışamayacağını beyan eden esnafın, memurun ya da işçinin maaşa bağlanması demek. . . Emekli olanın tekrar çalışmaya başlaması halinde emekli maaşı tümden kesilmeli.

5
3
yanıtYanıtla
gadahorlu:

ulan lavoz emekli olda görürsün nasıl çalışmak zorunda kalıyorsun yoksa açlıktan dilenirsin.

yanıt6
yanıt2
cano:

AVRUPANIN EMEKLİSİ DÜNYA DÜNYA TÜRUNA ÇIKIYOR BİZİM EMEKLİLER AÇLIKLA YOKLUKLA BOĞUŞUYOR 6 AYDA ZORLA 100 TL ZAM VERDİLER ONUDA ALMADAN ENFLASYON HARCADI

4
2
yanıtYanıtla
Selim avusturalya:

Bos konusuyon

yanıt1
yanıt0
Devlete açık mektup:

1999 yılında DSP-MHP-ANAP Koalisyon hükümetinde Devlet Bahçeli’nin talimatı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan tarafından hazırlanan ve meclisten çıkarılan 4447 nolu Kanun ile emeklilik hakkı kademeli olarak gasp edildi. Kanun çıktığı tarihten itibaren işe girenleri kapsaması gerekirken geriye doğru işletildi. Oyun içerisinde kural değişmez ve yasalar geriye doğru işletilemez. Bu haksızlığın, bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Sesimizi duyup çare olmanızı bekliyoruz.

5
0
yanıtYanıtla
türkiye:

GELECEĞİN SÜPER GÜCÜ OLACAĞIZ

1
4
yanıtYanıtla
TÜRKİYE GURURLA SUNAR:

ELALEMİN EMEKLİSİ DÜNYA TURUNA ÇIKAR . . , BİZİM EMEKLİ KIRATHANEYE DEVAM. . ONDAN SONRA MİLLİ GELİR BÜYÜK TÜRKİYE TÜRKİYE EKONOMİSİ ZART ZURT :)

5
0
yanıtYanıtla
emekli polis:

buradada düzenbazlık varmı acaba 1200 tl tüm emeklilere diye nağara atıldı seçim öncesi şimdi memur emeklisine yok deniyor buradadamı öyle oldu acaba sanki memur emeklisi vatan haini bu vatanın evladı değil ya

4
1
yanıtYanıtla
dogrusöz:

neden sadece esnaflık yapanlarınki kaldırılıyor bizlerde emekliyiz mecburen çalışıyoruz hayatın her alanında ayrımcılıga maruz kalıyoruz neden sadece esnaflık yapan emeklininki yuh olsun sizlere

1
2
yanıtYanıtla
SENDİKA KESİNTİSİ DE KALKSIN YA....:

BİR DE ŞU ''''EMEKLİ SENDİKASI'''' DİYE NE YAPTIĞI BELİRSİZ BİR SENDİKA VAR. . . EMEKLİDEN HER YIL KESİNTİYİ YAPIYOR AMA HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR BU SENDİKA. . . O SENDİKA KESİNTİSİNİN DE ACİLEN KALKMASINI İSTİYORUZ. . . BİZİM PARALARIMIZLA DENİZ GÜNEŞ SEFASI YAPMASIN BEYLER. . . .

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title