Haberler

Çalımbay: "En İyi Savunma İleride Top Tutmak"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, en iyi savunmanın ileride top tutmak olduğunu söyledi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, en iyi savunmanın ileride top tutmak olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında kendi evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Kasımpaşa, hazırlıklarını sürdürüyor. Kemerburgaz Tesisleri'nde Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, futbolculardan Ryan Donk ve Adem büyük basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ÇALIMBAY: ŞU ANDA AZ DA OLSA UYUM SÜRECİNİ YAŞIYORUZ"

Kasımpaşa olarak lige çok iyi başladıklarını belirten Çalımbay, "2 tane güzel maç kazandık. Arkasından oynadığımız üçüncü maç ise belkide bizim oynadığımız en iyi maçtı. Milli takım arası bizim için avantaj oldu. Ne olursa olsun yeni bir takımız. Çok oyuncu gitti ve çok oyuncu transferi yaptık. Şu an az da olsa uyum sürecini yaşıyoruz. Sakat arkadaşlarımız iyileşti" dedi.

"FENERBAHÇE, TÜRKİYE'Yİ AVRUPA'YI BIRAKIN DÜNYA ÇAPINDA OYUNCULARI ALDILAR"

Hafta sonu kendi evinde oynayacakları Fenerbahçe maçının çok zor olacağını belirten tecrübeli teknik adam, "Türkiye liginin en iyi kadrosuna sahipler. Fenerbahçe'nin eksiği var diyorlar ama Fenerbahçe'nin bence eksiği yok fazlası var. Türkiye'yi Avrupa'yı bırakın dünya çapında oyuncular aldılar. Fenerbahçe'nin Türkiye ligi için fazla bir kadrosu var. Bunların bilincindeyiz. Kendimize güveniyoruz ve maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Rakibe dikkat edeceğiz. Önlem alacağımız yerler olacak. Takımıma yürekten inanıyorum. Bu maçtan istediğimiz gibi çıkacağız" diye konuştu.

"FENERBAHÇE TKAIMI OYUNU DEFANSTAN DA KURABİLECEK DURUMA GELDİ"

Basın mensuplarının 'Fenerbahçe'nin stoper sıkıntısı yaşıyor' sorusuna ise Çalımbay, "Stoper sıkıntısı yaşamıyorlar. Kadlec oynarsa bana göre içlerinde en hırslı olan stoper Kadlec. Bizim için bir dezavantaj olur. Orada Mehmet Topal oynarsa iki tarafta da oynayan bana göre özelliği çok çok iyi olan bir oyuncu. Öteki oyunculara göre daha iyi bunların oynaması bizim için bir dezavantaj olur. Avantaj olmadı yani. Fenerbahçe takımı oyunu defanstan da kurabilecek duruma geldi. Ona göre tedbirimizi alacağız. Öbür türlü stoperler oynasaydı ona göre farklı oyun düşünüyorduk. Fenerbahçe'nin bu stoper açısından dezavantajı olduğunu düşünmüyorum" şeklinde cevap verdi.

"EN İYİ SAVUNMANIN İLERİ DE TOP TUTMANIN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, savunmanın sadece defanstan başlamadığını belirterek, "Bu savunma en uçta oynayan Adem'den başlıyor. Onlarla beraber yapacağız. Buradaki defans kurgusunu kurarken, top rakipteyken ona göre defans kurgumuzu almamız gerekiyor. Bir tek defans arkadaşlarımızın değil. Donk'u önde kullanmamız bizim için avantaj oldu. Şu anda gayet iyi şekilde gidiyor. Üzerine biraz daha koyabilirse, koyacağına da inanıyorum; bu bizim için bir avantaj olur. En iyi savunmanın ileri de top tutmanın olduğunu düşünüyorum. Bu felsefede gideceğiz. Oyun disiplininden kopmazsak verdiğimiz görevi yerine getirmek için elinden geleni yaparsa o zaman mutlaka başarılı olacağız. Eğer gol yiyorsak bu sadece defansın hatası değildir bütün takımın hatasıdır" dedi.

DONK: "FENERBAHÇE MAÇINA BAŞINDAN SONUNA KADAR ODAKLANMALIYIZ"

Kasımpaşa'nın Hollandalı futbolcusu Ryan Donk ise hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçının zorlu geçeceğini belirterek, "Fenerbahçe maçına başından sonuna kadar ve maçtan önce iyi odaklanmanız gereken maçlar bunlar. Çünkü çok kaliteli oyuncuları var, oyunun şeklini ve oyunun sonucunu değiştirebilecek. Bizde Kasımpaşa olarak iyi bir şekilde hazırlanıp konsantre olup en iyisini yapmak istiyoruz. Takım olarak oynayabilmemiz lazım. Gol avantajını elimize geçirip kazanabiliriz. Bu avantajı yakalayamasak da, iyi defans yapıp maçı başladığı gibi bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

ADEM BÜYÜK: "FENERBAHÇE ÇOK ÖNEMLİ TRANSFERLERE İMZA ATTI"

Hafta sonu çok zorlu bir karılaşmaya çıkacaklarını vurgulayan Kasımpaşa futbolcusu Adem Büyük, "Fenerbahçe çok önemli transferlere imza attı. Bizde takım olarak sezon başından beri çok iyi bir şekilde hazırlandık. Bu oynadığımız 3 maçta da bunun meyvelerini topladığımızı düşünüyorum. Son oynadığımız Gençlerbirliği maçı hariç. Beceriksizlikten dolayı kaybettiğimiz puanlar vardı. Ama neticesinde geride kaldı. Önemli olan Fenerbahçe'ye karşı nasıl hazırlandığımız. Ona karşıda çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Kazanmak istiyoruz. Kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe'nin oyun olarak ve futbolcu olarak kalitesi ortada. Bu yüzden kazanamıyorsak, kaybetmemem felsefesine uygulayacağız. Bu tür maçlarda girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyor. Eğer değerlendiremezsek Gençlerbirliği maçında yaşadıklarımız tekrar yaşarız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rıza Çalımbay Adem Büyük Fenerbahçe Kasımpaşa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title