Haberler

Çalımbay: "Beşiktaş Maçı Bizim Için Final Maçı Gibi " - Antalya

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında karşılaşacakları Beşiktaş maçının "final maçı" gibi olduğunu bildirdi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında karşılaşacakları Beşiktaş maçının "final maçı" gibi olduğunu bildirdi.

Çalımbay, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yönetime, futbolculara ve en çok da taraftara güvenerek göreve geldiğini belirtti. " Antalyaspor'a sezon başında gelmek isterdim" diyen Çalımbay, kendi takımını kurmamasına ve hazırlık dönemini kendi takımıyla geçirmemesine rağmen görevi kabul ettiğini, her şeye rağmen Antalyaspor'un bulunduğu noktanın kendisini korkutmadığını ifade etti.

Kendisini korkutan tek şeyin "desteksizlik" olduğunu vurgulayan Rıza Çalımbay, "Taraftarımız desteğini çekerse herkes umutsuz olursa ve güvenini kaybederse en kötü olay bu olur. En başta taraftar olmak üzere herkesin takıma sahip çıkması gerekiyor. Taraftar iyi gün değil kötü gün dostudur. Bu takım iyi bir takım, iyi oyunculardan kurulu bir takım. Tabii ki eksikleri, sıkıntıları var. Bu sıkıntıları birdenbire aşma şansımız da yok. Bizim zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı da inşallah en kısa sürede atlatacağız." diye konuştu.

Bulundukları sıkıntılı durumu aşmak için herkesin birlik ve beraberlik içinde takıma sahip çıkması gerektiğini anlatan Çalımbay, şunları kaydetti:

"Takıma tepki gösterme gibi şeyler düşünmek yanlış. Hiçbir futbolcu sahaya kötü olmak için çıkmaz. Hiç kimse uzatmalarda gol yemek istemez. Böyle oldu diye de takımın üstüne gitmekten çok yönetimin, taraftarın, basının takımı sonuna kadar desteklemesi gerekiyor. Herkesin sıfırdan başlayıp, takıma mükemmel bir şekilde destek vermesi gerekiyor. Bu durumdan birlik ve beraberlik içinde çıkarız."

Devre arasına kadar her maçtan puan almaları gerektiğine dikkati çeken Çalımbay, "Devre arasında iyi çalışarak ve yapacağımız takviyelerle takımı iyi yere getireceğimize inanıyorum. Kadrodaki futbolcuların kapasitelerini en üst seviyesine çıkarması gerekiyor." dedi.

Eto'o'nun sezon başında bazı sıkıntılar yaşadığına işaret eden Çalımbay, yıldız futbolcunun çalışarak daha iyi duruma geleceğini dile getirdi. Eto'o'nun çok gayretli olduğunu anlatan Çalımbay, yıldız futbolcunun antrenman olarak iyi bir performans sergilediğini kaydetti.

Bu hafta deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçının zorlu geçeceğini kaydeden Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

"Takım seçme şansımız yok. Her takımdan puan almamız gerekiyor. Kimsenin umudu olmayan maçlardan dahi puan çıkarmamız gerekiyor. Beşiktaş'a saygımız sonsuz ama bizim de puanlara ihtiyacımız var. Bizim tek düşüncemiz oradan puan ile ayrılmak. Beşiktaş maçı bizim için final maçı gibi. Beşiktaş geçen yılın şampiyon takımı. Bu yıl da mükemmel bir grafik çiziyorlar. Geçen yıla göre kadroları çok geniş. Bugün Napoli ile oynuyorlar. Bizim maça başka bir kadroyla da çıkabilirler. Taraftarıyla sahalarında zor bir takım oluyorlar. Bunların farkındayız ama kendi durumumuzun da farkındayız."

Çalımbay, Aatif Chahechouhe'nin transferiyle ilgili iddialara ilişkin ise "Aatif'ı Türkiye'ye getiren biziz. Ben nerede olsam adı geçiyor. Aatif belki de hayal ettiği yerde Fenerbahçe'de oynuyor. Almak isteriz ama ne olur ne biter bilemem." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Rıza Çalımbay Antalyaspor Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title