Haberler

Çalıkuşu Dilek Öğretmen'e Türkiye'den Tebrik Yağdı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'ndeki Kumköy İlkokulu'nda 5 yıldan bu yana görev yapan bir vakıf tarafından dünyadaki en iyi 50 öğretmen arasında gösterilen sınıf öğretmeni Dilek Livaneli'ye Türkiye'nin dört yanından tebrik mesajları geldi. Livaneli, ilk 50'ye girdiğinin duyulmasının ardından telefonunun susmadığını söyledi.

Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni Dilek Livaneli, 5 yıldan bu yana görev yaptığı okulda yaptığı çalışmalar sonucunda Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) seçtiği en iyi 50 öğretmen arasında yer almasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. 33 yaşındaki Livaneli her gün 55 kilometre yol kat ederek gidip- döndüğü Kumköy İlkokulu'nda gerçekleştirdiği projelerle fark yaratırken bu başarısı Türkiye genelinde de yankı buldu. İlk 50 öğretmen arasına kalmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından kendisine tebrik mesajlarının geldiğini söyleyen Livaneli, şöyle dedi:

"12 yıllık meslek hayatım boyunca köy okullarında görev yapmanın tadına vardım çok güzel projeler gerçekleştirdik. Köy halkı ve öğrencilerimle hep beraber bunları yaptık. Bunların örnek alınması ve dünya çapında duyulması beni çok mutlu etti. Köy okulu öğretmenliğinden küresel öğretmenliğe giden bu yolda bana desteğini esirgemeyen yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum."

Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girebilmenin inanılmaz bir mutluluk olduğunu söyleyen Livaneli, "Çok gurur ve onur verici bir olay. Güzel ülkemi temsil etmek, Türk öğretmen profilini dünya ölçeğine taşıyabilmek beni çok mutlu etti. Aslında herkesin merak ettiği şey şu: Neden Dilek öğretmen? Bir köy okulunda yapılan yurt dışında çok değer gördü. Anladığım kadarıyla. Bir arkadaşımın tavsiyesi sonucu bireysel başvuruyla bu yarışmaya katıldım. İyi ki de katılmışım. Burada yaptığım her çalışma büyük bir sevgi ve özveriyle yapıldı. Mesleğimi çok seviyorum" diye konuştu.

Özellikle köy kadınlarının eğitimi ve istihdamı ile ilgili çalışmalara çok önem verdiğini dile getiren Livaneli, şöyle devam etti:

"Onların hayat boyu öğrenmesine katkıda bulunmam, onların kültür ve sanatla buluşmasını sağlamak, hem öğrencilerime, hem de velilerime ilkleri yaşatabilmek beni çok mutlu etti. Şu sözü hiç unutmuyorum: sıradan öğretmen anlatır, iyi öğretmen açıklar, yetenekli öğretmen yapar ve gösterir, büyük öğretmen ilham kaynağı olur, en büyük idealim öğrencilerime çevremdeki insanlara ilham verebilmek."

Livaneli, bir sonraki aşamada komitenin 50 öğretmen arasında ilk 10'u seçeceğini belirterek ardından birinci seçilen öğretmene 1 milyon dolar verileceğini söyledi. Livaneli bunu kazanması halinde köy kadınlarının istihdamı için kullanacağını ve bunun için yeni projeler geliştireceğini dile getirdi.

Köylülerden 45 yaşındaki Ayşe Öztürk, Dilek öğretmenin artık ailelerinin bir üyesi haline geldiğini belirterek "O bizim adeta hayatımızı değiştirdi. Hem bizim hem çocuklarımızın ufku değişti. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı, iş yapmayı para kazanmayı öğrendik. Sayacılık kursuna katılıp meslek öğrendik çalışma hayatına girdik. Şimdi 180 metrekarelik bir ayakkabı imalatı için atolye kurduk. Yakında burada çalışmaya başlayacağız" dedi.

Diğer köylülerden 40 yaşındaki 3 çocuk annesi İlkin Altuntaş, Dilek öğretmenden çok memnun olduklarını kaydederek, "Öğretmenimiz bizim her şeyimiz. En ufak sıkıntımızda bile onun yanına geliriz. Dünyanın ilk 50 öğretmeninden birisi oldu. Çok gururlandık heyecanlandık" diye konuştu. - Çarşambasamsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çarşamba Ovası Dilek Livaneli Türkiye Kumköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title