Haberler

Çalık, Şehit ve Gazi Yakınları ile Buluştu

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Millet rehberine inanırsa, hiç kimse Türk milletinin kahramanlıkta üstüne çıkamaz. Türk milletinin kahramanlığı destanlar yazar, bu destanları PKK'ya, PYD'ye ve FETÖ'ye karşı verdi, vermeye devam edecek. Bütün terör örgütleri bilsin ki bu millet çok büyük bir millet, bu millet hiç bir şekilde gözünü kırpmadan canını, cananını, emanetini direk olarak, gözünü kırpmadan feda eder." dedi.

Çalık, Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Vakfınca TEDAŞ Misafirhanesi'nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen programda yaptığı konuşmada, şehit ve gazi ailelerinin, şehitlerin emaneti olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, Türk milletinin meydanlara çıktığını anlatan Çalık, "Şehit ve gazi yakınlarını ziyaret ettiğimizde onlar başkomutanımız, cumhurbaşkanımızla alakalı bu cümleleri yineliyor, 'Bin kez canımız feda olsun' diyor, gazilerimiz, 'Ben bu vatanımız için neden şehit olmadım' diye üzülüyor. Böyle bir vatan, bayrak, ezan ve başkomutan sevdası var." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Eğer lider taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır." ifadelerini hatırlatan Çalık, şunları söyledi:

"Millet rehberine inanırsa, hiç kimse Türk milletinin kahramanlıkta üstüne çıkamaz. Türk milletinin kahramanlığı destanlar yazar, bu destanları PKK'ya, PYD'ye ve FETÖ'ye karşı verdi, vermeye devam edecek. Bütün terör örgütleri bilsin ki bu millet, çok büyük bir millet, bu millet hiç bir şekilde gözünü kırpmadan canını, cananını, emanetini direk olarak gözünü kırpmadan feda eder. Tüm dünya korksun, burada şehitlerimin eşleri, anneleri, kızları ve kızanları var. Ben biliyorum ki bu sevda bitmedi ve bitmeyecek."

Çalık, kendisine takdim edilen çiçek buketini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit düşen Jeoloji Mühendisi Cuma Dağ'ın eşi Rükiye Dağ'a verdi.

"Canımız bu vatana fedadır"

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Aylar ise şehit ve gazi yakınlarının önlerinde saygıyla eğildiğini vurgulayarak, evladını vatana şehit vermiş Diyarbakırlı Oya Eronat ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın her zaman gönül kapılarını şehit ve gazi ailelerine açtığını, her zaman ailelerin derdine koştuklarını anlattı.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı olarak programlar düzenlediklerini ifade eden Aylar, "Tüm şehit ve gazi ailelerimizi bir çatı altına toparlamak üzere çalışmalarımızı başlattık, kadın kollarımızı oluşturduk. Kadın kollarımız, her ay düzenli olarak şehit ve gazi ailelerimizin eşleriyle bir araya gelip, hasbihal edip dertlerini dinleyecekler sonucunda da bu dilekler Başkanımız Öznur Çalık'a götürülecek. Bizzat bu ilgisinden dolayı Öznur Çalık'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Yine aynı şekilde meydanlara çıkarız"

15 Temmuz gazisi Ali Demirtaş'ın eşi, 15 Temmuz akşamı yaşanan ihanetin bu kadar şiddetli olacağını beklemediklerini belirterek, "Yine böyle bir durum olsa ailece yine aynı şekilde meydanlara çıkarız. Canımız bu vatana fedadır. Biz bir günlük, on yıllık veya elli yıllık değiliz, biz çok köklü bir milletiz onun için nice canlar fedadır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini vurgulayan gazi eşi, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesinde oğlumla birlikte sokağa çıktık. Eşim Genelkurmayın orada ayağından yaralandı. Acımasızca halkımıza sıktılar, bizim vergilerimizle alınan silahları bize doğrulttular. Böyle bir ihanet hiç bir şekilde, hiç bir ülkede görülmemiştir. Bu yaşananların hiç birinin affedilmesini istemiyoruz, gerekirse idam da getirilsin."

Program, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Öznur Çalık AK Parti Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

title