Haberler

Çalık: "Malatya'ya Çok Önemli Yatırımlar Yapıldı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Malatya’ya 11,1 milyar TL yatırım ve destek sağladıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Malatya'ya 11,1 milyar TL yatırım ve destek sağladıklarını söyledi.

Malatya-Hekimhan-Yazıhan-Kuluncak ve Sivas yol güzergahındaki şantiyeyi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte ziyaret eden Çalık, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı. Elazığ Karayolları 8. Bölge Müdürü İsmail Akduman'ın da yer aldığı ziyarette konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2,5 milyarlık yatırım yaptığını kaydetti. Yapılan yatırımlardan bir tanesinin de Malatya-Yazıhan-Hekimhan ve Sivas yol güzergahının olduğunu ifade eden Çalık, 360 milyon TL'lik bir yolun yapıldığını kaydetti. Çalık, 'yollar medeniyettir' dediklerini hatırlatarak, "Bu yolları yapmak için dağları deldik. Malatya'yı Hekimhan, Yazıhan ve Sivas'la buluşturuyoruz. Milletle devletin kucaklaşması olacak diye umut ediyorum" dedi.

Malatya'nın Doğu-Batı bağlantı güzergahında olduğunu ifade eden Çalık, "Güney'de Erkenek tünelinin, Batı'da Karahan tünelinin, Kuzey'de Sivas yol güzergahının, Doğu'ya gidiş hatta da Elazığ yol güzergahının yapımı bizim için elzemdi. Bu yapılan çalışmaların birçoğu da bitmek üzere. İnşallah 2015 yılı içerisinde biz bu yatırımları tamamen bitirmiş oluruz. Malatya-Sivas yolu 2017 yılında bitirilmek üzere programlanmış ve müteahhit firmalarımız bu taahhüde bulunmuş vaziyetteler. Ama müteahhit firmalarımız 'çok daha hızlı yapabiliriz' diyorlar. Yolun 2016 yılında bitirilme ihtimali konuşuldu. Ama 2017 yılında bu duble yoldan geçeceğiz" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, karayollarının Malatya'da çok önemli yatırımlarının olduğunu ifade etti. Bölgeye son 10 yılda önemli yatırımların yapıldığına dikkat çeken Başkan Çakır, "Malatya şehir merkezinde olan özellikle şehir geçişi başta olmak üzere Beylerderesi Viyadük'ünden Pütürge yol ayrımına kadar olan bölgeyle ilgili bölge müdürümüzle ilgili değerlendirmeler yaptık. Bir takım isteklerimiz oldu. Bölge müdürlükleri ve ilgili kurumlarla çok yoğun bir iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor. Çünkü yapılan her çalışma birbirini ilgilendiriyor. Projelerin uyumlu olması şehir ve şehirde yaşayan insanlar için çok önemli" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Öznur Çalık Ak Parti Malatya Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title