Haberler

Çalık: "Her Alanda Büyük Hizmetler Yaptık"

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "Sağlık, eğitim, ulaşım ve tarımda, her alanda büyük hizmetler yaptık yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Genel seçim çalışmalarını sürdüren Çalık, Yeşilyurt Ziraat Odası tarafından verilen istişare toplantısına katıldı. İstişare toplantısında konuşan Öznur Çalık, 300 bin nüfuslu Yeşilyurt ilçesinin 30 ilçeden daha büyük olduğunu ifade ederek, "Yeşilyurt merkezinin korunmasına dair kanaatlerimizi bildirdik. Çırmıktı merkezde bir kültür merkezi yapılmalı dedik. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yeşilyurt'a bir kültür merkezi yapılacağını ifade etti. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat, çevre düzenlemesi dahil meydan ve düzenleme çalışmalarını başlattı. Sosyal donatı merkezleriyle Çırmıktı o eski kadim yıllara dayanan birikimini net bir şekilde yaşatacak. Çırmıktı'nın bozulmaması lazım. Çırmıktı'yı korumalıyız. Çırmıktı ile birlikte 300 bin nüfuslu Yeşilyurt'u da devam ettirmemiz lazım" dedi.

Yeşilyurtlulara müjdeler veren Çalık, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesinin güçlenerek devam etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Mahmut amcadan Allah razı olsun hastaneyi yaptı ve şu an yenilenmesini yapıyor. Otel konforunda hastane haline kavuşturalım diye odalarında yenileme yapılıyor. Geri kalan tarafına Sağlık Bakanımız ile görüştük daha güzel bir hastane olsun istiyoruz."

"BEYLERDERESİ VİYADÜĞÜ ALTINA GÖLET YAPILACAĞIZ"

Çalık, Beylerderesi viyadüğünün altına gölet yapılacağını kaydederek, şunları söyledi: "İnekpınarı'nın aktif hale getirilmesi ve baraj yapılması en büyük isteğiniz. Bununla ilgili ihaleyi yaptık. İnekpınarı'na barajımızı yapıyoruz. Bölgemizde olması ve Yeşilyurt'un büyük sınırlarının içerisinde olması dolayısıyla Beylerderesi vidayüğü altına gölet yapacağız. O göletin üzerinden geçerken İstanbul'daki boğaz köprüsünün üzerinden geçiyormuş gibi Çırmıktı'nın, Yeşilyurt'un üzerinden geçeceğiz. Beylerderesi'nin altını nasip olursa göletle dolduruyoruz. Bununla ilgili gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yaptık. Araziyi de bozmadan, ağaçlarımızla ilgili işlemlerimizi de yaparak, orada bir gölet yapalım, Beylerderesi'ni Malatya'nın boğaz köprüsü yapalım istiyoruz."

Yeşilyurt'a Ruh Sağlığı Merkezi kazandırdıklarını dile getiren Çalık, "Orada özellikle Sağlık Bakanlığı'nın moral ve motivasyonu güçlendirecek, psikiyatrik hastalarımızın tedavi görmesi için burada sabahtan gidip evlerinden alınıyor, akşama kadar bu merkezde kalıyor, akşamda tekrar hastalarımızı evlerine göndereceğimiz bir merkez yaptık. O merkezi de Yeşilyurt'a kazandırdık" ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK"

Çalık, tarıma büyük destek verdiklerini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Tarım alanında çok önemli yatırım yaptık. Türkiye genelinde ve Malatya'da ilk kez gübre, mazot desteğini bizim iktidarımız döneminde gördünüz. Şimdi yapılması gereken özellikle kayısı ile ilgili yaşadığımız sorunu biliyoruz. Bu yüzden başbakanımız ile yapmış olduğumuz görüşmede Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına kayısı alınabilir mi? diye bir çalışma yaptırılıyor. Uçaklarımıza kayısı koyduk, devamının gelmesini istiyoruz. Tarıma ayrılan bütçe şu an Malatya'da desteklerle birlikte bir katrilyona yakın." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Çalık Öznur Çalık Ak Parti Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title