Haberler

Çalık: Dünyanın İlk 10 Ekonomisi Arasına Girmek İstiyoruz

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, "2023'te, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, "2023'te, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz" dedi.

Adana'da 10'uncusu düzenlenen 'Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları' adlı toplantının ardından açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, STK'ların sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini ve toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.

Adana'nın stratejik olarak çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekildiğini belirten Çalık, "STK temsilcilerimiz, Adana'nın ortak kanaat potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve bu potansiyeli de, dünü hatırlayarak, bugünü yaşayarak, yarını inşa etmek istediklerini söyledi. ve dünden bugüne potansiyelle ilgili sıkıntılarını anlattılar. Özellikle sıkıntıları bertaraf etmek için, sanayisinin gelişmesini, ticaretin gelişmesini, istihdamın artmasını ve işsizliğin azalmasını talep ettiler. Sağlık Serbest Bölgesi, Organize Tarım Bölgesi, Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi ve Yeni Organize Sanayi Bölgeleri'yle ilgili talepleri oldu. ve özellikle zeytin yasasının hızlı bir şekilde gündemimize getirilmesi istendi" dedi.

STK temsilcileri istek ve sorunlarını anlatırken kendilerinin de aynı anda ilgili bakanları telefonla arayarak talep ve istekleri ilettiklerini ifade eden Çalık, "STK temsilcilerimiz, ilgili bakanlarımızla görüşmeyi talep ettiler. Aslında bakanlarımızın onlardan bunu talep etmesi gerekir. Çünkü yatırıma davet etmek bizim zorunluluğumuz. Cari açığı kapatmak için, istihdamı artırmak için, işsizliği azaltmak için buna ihtiyacımız var. STK temsilcilerimiz, yatırımın artması noktasında ilgili bakanlarımızdan görüşme talebinde bulunuyor, onlar da buraya gelip bunu görmesi lazım. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, sorunları çözüp, talepleri de yerine getirmeye devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu:

"2023'de ne istiyoruz. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Milli geliri 2 trilyon Dolar'a çıkarmak istiyoruz. Kişi başına düşen milli geliri 20 bin Dolar'ın üzerine çıkarmak istiyoruz. İhracatı 500 milyar Dolar'ın üzerine, ihracatta ileri teknoloji ürünlerin payını yüzde 20'ye çıkarmak istiyoruz. Hedeflerimiz büyük. Bunun için iş adamlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve milletimize güveniyoruz."

Toplantıya, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Fatoş Gürkan, İzmir Milletvekili Mehmet Tekeli, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Öznur Çalık Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title