Haberler

Çalık'a "Ellis Adası Onur Ödülü"

Güncelleme:

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çalık, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerindeki katkılarından dolayı "Ellis Adası Şeref Madalyası"na layık görüldü.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerindeki katkılarından dolayı "Ellis Adası Şeref Madalyası"na layık görüldü.

Çalık Holding'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahmet Çalık, Amerika'nın uluslararası ödülleri arasında yer alan "Ellis Adası Şeref Madalyası"na layık görülürken, bu yıl uluslararası alanda ödül verilen iki kişiden biri oldu.

Ulusal Etnik Örgütler Koalisyonu (NECO) tarafından 1986 yılında hayata geçirilen, ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi tarafından resmen tanınan Ellis Adası Şeref Ödülü için düzenlenen törende, Çalık, madalyasını NECO adına Amerikan ordusundan bir subayın elinden aldı.

Törende konuşan Çalık, dünyada barış ve istikrarın değerini en iyi iş adamlarının bildiğini, Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika'da yıllardır iş yaptığını, 3 kıtada 17 ülkede farklı dinlerden, kültürlerden, etnik köken ve anlayışlardan gelen 20 binden fazla kişiye istihdam sağlayan bir grubun başında olduğunu anlattı.

20 yıl önce Orta Asya gibi zor bir coğrafyaya ilk kez fabrika ve sanayi tesisi kuran gruplardan biri olduklarını hatırlatan Çalık, şunları kaydetti:

"Bölgeye giden ilk işadamlarından biriyim. Hatta kurduğumuz tekstil fabrikalarıyla o bölgelere yabancı sermaye olarak doğrudan yatırım yapan gruplardan ilki olduk. Bizim girişimciliğimiz bu ülkelerin kalkınma, modernleşme ve dışa açılma hamlelerinde öncü rol üstlenmiştir. Dünyanın büyük şirketleriyle proje ortaklıkları kurduk, onları da o bölgelere taşıdık. Belki de bu büyük gruplar yıllar sonra bu coğrafyalara girecekken, bizim vesilemizle yıllar öncesinden girme fırsatı yakaladı. Ayrıca fabrikalarda, şirketlerde o coğrafyanın insanlarına iş verdik. O bölgelerin ihtiyacı olan okul, hastane, yol gibi altyapı, üstyapı gibi ne ihtiyaçları varsa yardımlarına koştuk. Sadece kar değil insan odaklı bir büyüme arzuladık ve bunu başardık." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Çalık Holding Ahmet Çalık Orta Doğu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title