Haberler

    California Chrome, Belmont Yarışları İçin New York'ta

    Güncelleme:

    California Chrome, Belmont Stakes'e hazırlık yapmak için gittiği New York'ta bir pop yıldızı gibi karşılandı.

    Cumartesi Preakness Stakes yarışını kazanan California Chrome, Baltimore’dan gelen kamyondan 7 Haziran’a kadar kalacağı geçici ahırına doğru ilerlerken, gazetecilerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

    Asistan eğitmen Alan Sherman "Orada durup poz vermeyi seviyor. Fotoğrafının çekilmesini çok seviyor. O çok meraklı bir at. Hep etrafında neler olup bittiğini kontrol ediyor." dedi. California Chrome, Amerikan Triple Crown yarışlarının ilk iki ayağı olan Kentucky Derby ve Preakness Stakes’i kazandıktan sonra yarış severlerin bütün ümitlerini kendisine bağlamasına neden oldu.

    Şimdiye kadar sadece 11 atın kazanmış olduğu ve 1978’den beri Affirmed dışında başka kimsenin kazanamadığı 1,5 milyon dolarlık Belmont Stakes yarışını kazanmayı umut ediyor. Amerikalı yarış severler, uzun yıllardır bu galibiyetin gelmesini bekliyor ve California Chrome ile bu lanetten kurtulmak istiyorlar. Soylu atların milyonlarca dolara el değiştirdiği yarış dünyasında California Chrome’un talihi çok farklıydı.

    Bu at iki düşün gelirli işçi tarafından 10.500$ gibi cüzi bir bütçe ile yetiştirildi. 77 yaşındaki antrenörü 1955 yılında Kentucky Derby galibi Swaps için idman jokeyliği yapan California Chrome’un jokeyi ise eski bir otobüs şoförü. Sherman "Bence endüstri şu anda gerçekten bir Triple Crown şampiyonundan faydalanabilir, hem de böyle bir hikayesi olması çok dikkat çekici.” dedi.

    "Bu atı satın almak veya yetiştirmek milyonlara mal olmadı. Bu dokunaklı bir hikâye ve bu sporda ne olabileceğini de hiçbir zaman öngöremediğimizi gösteriyor."

    Sherman’ın babası, 3 Mayıs'ta Kentucky Derbisi’nde California Chrome ile Churchill Downs yarışını kazandığında, bu yarışı kazanan en yaşlı antrenör olmuştu. Sherman bu ata babası Art için bakıyordu. Yaşlı Sherman, atı 2400 metrelik Belmont Stakes yarışına hazırlamak için sorumluluğu oğluna verdi ve Preakness yarışından sonra California’daki çiftliğine geri döndü.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    california baltimore new york chrome Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title