Haberler

Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım;

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Çaldıran İlçe Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ferman Yıldırım, basın mensuplarıyla bir araya gelerek önümüzdeki dönem uygulamaya koyacağı projeleri hakkında bilgi verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak Parti ) Çaldıran İlçe Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ferman Yıldırım, basın mensuplarıyla bir araya gelerek önümüzdeki dönem uygulamaya koyacağı projeleri hakkında bilgi verdi.

Çaldıran ilçesinde iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Yıldırım, Ak Parti tarafından yapılan kamuoyu yoklamalarında en güçlü aday oldu. Parti tarafında 2014 yılında aday gösterilen Ferman Yıldırım, basın mensuplarına ilçe ekonomisini canlandıracak projeler ile ilgili bilgi verdi.

"AYRANCI KAYAK MERKEZİ VE TERMAL OTEL"

Daha önce yapılan sondaj çalışmalarında ilçeye 4 kilometre mesafede olan Ayrancılar köyünde 475 metre derinlikte 83 derece sıcak suya ulaştıklarını ifade eden Yıldırım, "İlçe ekonomisine katkıda bulunmak ve bölgemizi sağlık turizminde hatırı sayılır bir yere getirmek için 5 yıldızlı bir termal otel yapmak üzere proje geliştirdik. Ayrıca suyun bulunduğu bölgede Hükümetimiz tarafından 2014 yılı bütçesine alınan Ayrancı Kayak Merkezi'nin yapımına ilkbaharda başlanacak. Amacımız Termal Otel ile Kayak Merkezini aynı tesis içerisine alarak bölgeyi yerli ve yabancı turistler için daha cazip bir hale getirmek. Yapılacak olan tesisin ilçemizi Sağlık Turizm'i açısından önemli bir konuma getireceğine inanıyoruz" dedi.

"ÇALDIRANLI EVİNDE TERMAL SU İLE ISINACAK"

Projenin ikinci etabında Ayrancı Termal Suyu'nu ısınma amaçlı kullanacaklarını söyleyen Yıldırım, İlçenin en büyük sıkıntısı olan ısınma problemini ortadan kaldırmak amacıyla ilçe merkezi ve köylerde ki vatandaşlara termal suyu ulaştırarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Yıldırım, "Çaldıran Türkiye'nin en soğuk ilçesi ve bu soğuklar bazı seneler 6-7 ay sürüyor. Vatandaşlarımızın çoğu tezek ve kömür kullanarak bir odada yaktıkları sobanın etrafında ısınmaya çalışıyor. Biz geliştireceğimiz proje sayesinde ilçemiz sınırlarında bulunan her köye, her eve sıcak suyu ulaştırıp kalorifer sistemi kurarak halkımızın bu sıkıntısına çözüm bulacağız"dedi.

"ÇUBUKLU BARAJI İLE İÇME SUYU SIKINTISINA SON VERECEĞİZ"

Dikkat çeken projelerinden biri ise yıllardır yapımına bir türlü başlanılamayan Çubuklu Barajı olduğunun altını çizen Yıldırım, "Bu konuda bizzat milletvekilleri ve bakanlardan söz aldım. Çubuklu Barajı'nın ihale aşamasına geldi. Çubuklu Barajı, Çaldıran için hayati önem taşımakta. Bu baraj ile ilçenin bütün köylerinde içme suyu sorununu çözeceğiz ve ayrıca tarımsal sulamada da Çubuklu Barajı'ndan faydalanacağız. Sulama kanallarıyla Çaldıran Ovasını çorak ve verimsiz topraklardan kurtararak bölgemizde hatırı sayılır bir tarım potansiyeline kavuşturacağız buradan çiftçilerimize bu müjdeyi de vermek istiyorum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ferman Yıldırım Çaldıran Ak Parti Termal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title