Haberler

Gündüzleri Temizlik, Geceleri ise Hırsızlık Yapan Çete Çökertildi

Güncelleme:

Misafirliğe giden şahısların evini soyan hırsızlık çetesi çökertildi. Çetenin üç üyesinin gündüzleri bir sanayi sitesinde çalışıp, gece hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

İstanbul'da misafirliğe giden şahısların evlerini soyan 18 kişilik hırsızlık çetesi, polisin aylar süren takibinin sonunda yaptığı operasyonla çökertildi. Çete üyelerinden 3 kişinin gündüz saatlerinde bir sanayi sitesinde temizlikçilik yapıp, akşam ise hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Öte yandan başka bir çete üyesinin hırsızlık paralarıyla çekitirdiği selfie ise görenlere yüzsüzlüğün bu kadarı dedirtti.

HIRSIZLIK SELFİSİ

Hırsızlık şebekesinin üyelerine daha önce 45 ayrı ev hırsızlığı suçundan işlem yapıldığı ortaya çıkarken, şüpheliler arasında bulunan Seçkin G.'nin bir evden çaldığı 30 bin lirayı yatağın üzerine yayarak çektiği selfi fotoğrafları da deliller arasına girdi.



4 AY TAKİP EDİLDİLER

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nün 4 ay boyunca sürdürdüğü teknik ve fiziki takip sonucu şebeke üyelerinin özellikle akşam saatlerinde, içinde oturanların misafirliğe gittikleri evleri kendilerine hedef seçtikleri belirlendi. Şebeke üyelerinin ışıklarının yanmadığını tespit ettikleri evlerin zillerini çalarak, içerde kimsenin olmadığını belirledikten sonra kapıları zorlayarak içeri girdikleri para ve ziynet eşyalarını çaldıkları öğrenildi.

28 ADRESE EŞZAMANLI OPERASYON

Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri gerekli delillerin toplanmasının ardından 3 gün önce daha önceden belirlenen 28 adrese özel harekât polislerinin de katıldığı eşzamanlı baskın yaptı. Sultangazi, Arnavutköy, Esenyurt ilçelerinde bulunan evlere yapılan baskında 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte çalıntı olduğu belirlenen çok sayıda ziynet eşyası ele geçirildi.

HIRSIZLARIN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLDÜ

Polisin operasyon öncesi yaptığı telefon dinlemelerinde şebekenin şifreli konuştuğu tespit edildi. Şüphelilerin hırsızlığa gidecekleri zaman birbirlerini arayarak "Misafirliğe gidiyoruz. Hazırlanın!" dedikleri, evden çıkan parayı bildirmek için ise "Dayım'dan xxx miktarda para çıktı." dedikleri öğrenildi.



CİNAYETE KURBANINI DA SOYMAYI DÜŞÜNMÜŞLER

Dinlemeler sırasında yaşanan bir olay ise deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Sultangazi'de bir cinayete tanık olan çete üyelerinden birinin diğerini arayıp haber verdiği, aradığı kişinin ise ona "Polis gelmeden cesedin üzerinde para olup olmadığını 'yardım ediyormuş' gibi yaparak bir kontrol et" dediği tespit edildi. Ancak polisin hemen olay yerine gelmesi üzerine ilk arayan şüphelinin "Polis hemen geldi, bakamadım" diyerek tekrar aradığı öğrenildi.

GÜNDÜZLERİ TEMİZLİKÇİ, GECELERİ HIRSIZ

Öte yandan şebeke üyelerinden 3'ünün bir süre önce hırsızlık suçundan yattıkları cezaevinden denetimli serbestlikten faydalanarak çıktıkları belirlendi. İkitelli'de bir sanayi sitesinde gündüzleri tuvalet temizliğinde çalışan Servet E., Adnan K. ve Serkan G.'nin geceleri ise hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

12 KİŞİ TUTUKLANDI

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 18 şüpheliden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önce ara operasyonda tutuklanan iki kişiyle birlikte toplam tutuklu sayısı 12 oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultangazi 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title