Haberler

Çaldağ'daki Madene Çed Onayının Verilmesi

Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP), ilçede yaklaşık 2 milyon ağacın kesileceğinin ileri sürüldüğü Çaldağı Nikel Madeni projesinin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylanmasına tepki gösterdi Turgutlu Çevre Platformu sözcüsü Avukat Hasan Namak: "Kararı yargıya taşıyacağız"

Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP), ilçede yaklaşık 2 milyon ağacın kesileceğinin ileri sürüldüğü Çaldağı Nikel Madeni projesinin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylanmasına tepki gösterdi.

TURÇEP'den yapılan açıklamada, söz konusu raporda eksikliklerin bulunduğunu ileri sürüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve TEMA Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Duman, projenin hazırlık aşamasında yaklaşık 200 bin ağacın kesildiğini, tesis çalışmaya başladıktan sonra da yaklaşık 1 milyon 800 bin ağacın daha kesileceğini iddia etti.

TURÇEP sözcüsü avukat Hasan Namak da "Konuyu mahkemeye taşıyacağız. Yırca'da neler yaşandığını gördüğümüz için, bu süreç içerisinde Çaldağı'nda ağaç kesilmesine izin vermeyeceğiz. Yargı karar verinceye kadar orada da gerekirse çadırlarımızı kuracağız" ifadesini kullandı.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ise, konuyu TBMM'ye taşıyacağını bildirdi. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Turgutlu Çevre Platformu Çaldağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title