Haberler

Çal'da 8 Asırlık Gelenek Eren İçin Yapılacak

DENİZLİ'nin Çal İlçesi'nde 8 asırdan beri süren sudan koyun geçirme etkinliği öncesi kent merkezinde çobanlar, kınalı koçları ve köpekleri eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu yıl düzenlenen etkinliklerin Trabzon'da PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül anısına yapılacağını kaydetti.

Çal İlçesi'nde yaklaşık 8 asırdır süren 'Sudan Koyun Geçirme Geleneği' etkinlikleri öncesinde çobanlar, boyadıkları koçları ve köpekleriyle birlikte kent merkezinde kortej yürüyüşü yaptı. 26-27 Ağustos'ta yapılacak festival öncesi yapılan yürüyüşe; Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan, belediye meclis üyeleri, ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çobanlar ve vatandaşlar katıldı.

Bayramyeri Meydanı'ndan başlayan yürüyüşta çobanlar, çıkardıkları enteresan sesler ve çaldıkları ıslıklarla ilgi çekti. Kınalı koçları ve kangal köpeği gören vatandaşlar, telefonlarıyla fotoğraf ve selfie çekti. Yürüyüşte terör örgütü üyelerinin açtığı ateş sonucu Trabzon'da yaşamını yitiren Eren Bülbül için 'İyi ki varsın Eren' yazılı pankart açıldı.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından geleneksel etkinlik hakkında bilgi veren Başkan Akcan, etkinliklerin Trabzon'da şehit edilen Eren Bülbül anısına yapılacağını belirterek, "Bu yıl Çal'ın Aşağıseyit Mahallesi'nde 844'üncüsünü yapacağımız sudan koyun geçirme etkinliğinin kortej yürüyüşünü yaptık. Bu geleneği bugünlere getirenlere teşekkür ediyorum. Biz de bu geleneği yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. 26 Ağustos'ta, kuzu, koyun, koyun kırkma ve en güzel çoban köpeği yarışmaları yapılacak. Ertesi gün de yaklaşık 40 çobanımız geleneksel etkinliğimiz olan sudan koyun geçirme etkinliğini gerçekleştirecek. Bu yılın bizim için ayrı bir önemi var. Koyunlarımız Eren için atlayacak. İyi ki varsın Eren diyerek atlayacak. Yarışmalarda dereceye girenlere de ödüllerimiz olacak" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Kınalı Sudan Çal Politika Güncel Haberler

title