Haberler

Çakma Nikahla 15 Yıl

ATV'nin sevilen dizisi 'Bugünün Saraylısı'nda cemiyet hayatına mensup bir kadını canlandıran Gülenay Kalkan, şu an Türkiye'de gerçek anlamda sosyete olmadığını....

ATV'nin kısa sürede beğeni toplayan dizisi 'Bugünün Saraylısı'nda 'Rezzan' karakterini canlandıran Gülenay Kalkan, performansıyla beğeni topluyor. Dizide paraya ve statüye önem veren cemiyet hayatından bir kadını canlandıran Kalkan; dizi, kariyeri ve cemiyet hayatı hakkında konuştu...

'Bugünün Saraylısı' yayınlanmaya başlayalı çok olmadı ancak kısa zamanda çok beğenildi. Bunu neye bağlıyorsunuz?

İzleyici, oyuncu kadrosunu çok beğeniyor. Bir de izleyici, Anadolu'dan gelen ve kendisini bir anda cemiyet hayatının ortasında bulan 'Ayşen' karakterinin değişim sürecini çok merak ediyor.

SENARYOYU BEĞENDİM

Projede yer almanız teklif edildiğinde sizi ne cezbetti?

Önce dizinin senaryosunu çok beğendim tabii ki. Benim için düşünülen karakteri çok beğendim. Oyuncu kadrosu da beni çok etkiledi. Sonuçta bir projede kimin oynadığı çok önemli. Selçuk Yöntem benim çok eski arkadaşım. Genç oyuncu arkadaşlarımız da rolleriyle tam bir uyum yakaladı bence. Sanki her birini 40 yıldır tanıyor gibiyim.

Dizide canlandırdığınız 'Rezzan' karakteri; cemiyet hayatından, oldukça frapan bir kadın. Çevrenizdekilerin bu karaktere tepkisi nasıl oldu? 'Rezzan' için herkes bana tam oturmuş diyor.

Bize bu karakterden biraz bahseder misiniz? '

Rezzan', paradan çok statü meraklısı. Bir anne olarak biraz despot. Oğlunu da kızına göre daha çok tutuyor. Eşi olmadığı için evin reisi ve firmalarının veliahtı olarak oğlunu görüyor. Oğlunun iyi biriyle, daha doğrusu kendi statüsünde biriyle birlikte olmasını istiyor.

HERKES ŞÖHRET ZATEN!

Dizide 'Rezzan', cemiyet hayatının gözde kadınlarından biri... Siz nasıl görüyorsunuz cemiyet hayatındakileri?

Onları ayrı bir yere koymuyorum; uzaylı değil onlar da. Her şeyi alabilecek ve her yeri görebilecek imkanları var. Tabii ki bu demek değil ki çok mutlu insanlar. Günümüzde zengin olan, marka giyen herkese sosyete deniyor. Senaryoda da var; iki gazetede haberi çıkan herkesi her yere davet ediyorlar. Gerçek sosyete çok göz önünde olmaz. Bizde gerçek sosyete yok şu an.

Sizin parayla ilişkiniz nasıl peki?

Para hepimiz için yadsınamaz bir güç ama para için de yaşamıyorum. Ben çok zengin olayım diye hiç hayal kurmadım.

Popülerlik hakkında ne düşünüyorsunuz?

30 yıldır devlet tiyatrosundayım. Tiyatronun gözde oyuncularındanım ama popüler değilim. Bunu da doğrusu hiç istemiyorum. Şimdi herkes şöhret zaten. Tiyatroda yıllarca çalış meşhur olamıyorsun. Tiyatroda 60 yıl oyna, seni tanımıyor seyirci ama bir dizide altı bölüm oyna tamam, sokağa çıkamaz hale geliyorsun.

#Sayfa#

TARIK İLE EVLİLİĞİMİZ FİLMLERİ ARATMAZ

Eşiniz Tarık Ünlüoğlu ile 25 yıldır birlikteymişsiniz ancak henüz Şubat ayında evlenmişsiniz. Değişik bir hikayesi varmış evliliğinizin; biraz anlatabilir misiniz?

25 yıldır beraberiz Tarık ile. 15 yıl önce 1998'de teknede Kos açıklarındaydık ve kaptan Mehmet Aslantuğ'du. "Kaptan, nikah kıyar" dediler. Mehmet kıydı bizim nikahımızı. Yıllar sonra bir alım-satım konusuyla alakalı bir şey oldu. Dediler ki "Siz evli değilsiniz, nikahınız geçerli değil". Biz de hiç üzerine düşmediğimiz için nereden bilelim. 15 Şubat'ta Berlin'de evlendik.

Gelinlik giydiniz mi?

Hayır giymedim; çok güzel bir kıyafetim vardı.

Artık evlilik yıldönümlerini kutlarsınız...

Tabii kutlayacağım. Hayat böyle. Ben özel günleri çok severim, hiç unutmam. Bu özel gün kutlamalarını çoğaltmak lazım. Başka ne yapıyoruz ki.

EVDE ŞÖHRET BENİM

Eşinizin şöhret olmasına alıştınız mı?

Şöhret olmak güzel bir şey, hayatımızı kolaylaştırıyor. Tarık benden daha şöhretli ama evde esas şöhret benim. Evi çekip çeviren benim.

'Bugünün Saraylısı'nı izliyor musunuz?

Evet, her bölümünü izlerim. Eşime de söylüyorum. Seyretmediği zaman çok kızıyorum. Ben ona çok inanıyorum. Çok iyi bir oyuncu. İzlesin ki beni eleştirsin istiyorum. Onun görüşleri çok önemli benim için.

Birlikte oynamayı ister misiniz?

Tiyatroda oynadık. Bütün yapımcılar "Sizin hayatınızı filme çeksek 15 yıl gider" der. Birol Güven bunu çok istedi. 'Benden Baba Olmaz'da da bizi bir araya getirdi ama istediğini alamadı. Bizi gizli kameraya almak lazım.

KİMİSİ FİGÜRANDIR BEN BAŞROLDEYİM

Kariyerinizde olduğunuz gibi ilişkinizde de mutlusunuz. Nedir mutlu birlikteliğinizin sırrı?

Sırrı yok. Klişe belki ama bu işin kaynağı sevgi. Koşulsuz sevgi. Ben biraz da sevgi pınarı gibiyim. Herkese, etrafıma sevgi saçarım. İlişkimde de böyleyim; 'sevgili olma dönemini' öldürmedim. Bazısı hayatını figürasyon yaşar; ben hayatımın başrolündeyim.

Bu kadar pozitif olmak, neşe ve sevgi saçmak yorucu olmuyor mu?

Olmuyor. İçimden geldiği gibi yaşıyorum. Benim de kötü anım olmuyor mu, oluyor tabii. Her an Polyanna değilim. Ama artılarımı çoğaltmaya çalışıyorum. "Çok iyi niyetli ve merhametlisin" derler bana. Vicdanım çok rahat.

KIYMET BİLMEK LAZIM

Hep mi böyleydiniz, sonradan mı oldunuz?

Hep böyleydim ama yaşadıkça, tecrübe kazandıkça eldekinin kıymetini çok daha iyi biliyorsun. "Ben çok güzel bir kadınım" diyorum mesela, kendimi motive ediyorum. Hastalığım yok. Bunlar o kadar önemli ki... Şükürleri bu yaşlarda biraz daha çok ediyoruz artık. Esas zenginlik bu.

DEMOKRAT BİR AİLEYİZ

Siz İstanbul'a geç gelenlerdensiniz. Geçtiğimiz yıl gelmişsiniz. Bunun sebebi nedir?

Biz Ankara'da yaşıyorduk. Yakın akrabalarımız, aile dostlarımız herkes İstanbul'da. Eşim Tarık asla gelmek istemedi İstanbul'a. Ben de "Ankara bizim için bitti, İstanbul'a gitmemiz lazım" dedim. O şekilde geldik. Hiç istemiyordu, benden daha mutlu şimdi.

Evde sizin sözünüz mü geçiyor? "İstanbul'a gidilecek" dediğinize ve bu gerçekleştiğine göre...

Yok, sözüm geçmiyor; Tarık'ı ikna ettim sadece. İkimizin de sözü geçer evde. Biz çok demokrat bir aileyiz.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Bugünün Saraylısı Selçuk Yöntem İstanbul Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title