Haberler

    Çakır: Bir Hayalim Vardı

    40 yıl sonra Türkiye'yi Dünya Kupası'nda temsil edecek olan hakemimiz Cüneyt Çakır, yaşadığı onuru paylaştı.

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Brezilya'da bu yaz gerçekleştirilecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak Türk hakemler Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un kendilerine gurur verdiğini söyledi.

    Türk futbolunun bir gururunu daha beraber yaşadıklarını belirten Yıldırım Demirören, "Cüneyt hoca ve ekibi ile ilgili o kadar çok eleştiri oldu ki, hem kendine olan güveniyle hem de bizlerin güveniyle Dünya Kupası'na çağrılan belirli hocalardan biri oldu" dedi.

    Başkan Demirören, 1974 yılında Doğan Babacan'ın Dünya Kupası'nda düdük çaldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

    "Doğan Babacan'ın 40 yıl önce bayrağı alıp götürdüğü yere, 40 yıl sonra Cüneyt Çakır ve ekibi tekrar götürüyor. Türk futbolunda çok önemli adım attık. Yönetim olarak ne katkımız oldu? Sadece arkalarında durmak. Tabii ki insanlar hata yapacak. Biz başta MHK Başkanı Zekeriya Alp ve ekibi olmak üzere güvendiğimiz için arkalarında durduk. Tek katkımız bu. Gerisini başaranlar Alp, ekibi ve Cüneyt Çakır."

    Son dönemde futbolun güzelliklerinin az konuşulduğunu kaydeden Demirören, "Futbol sosyal olguda en büyük unsur. Cüneyt Çakır'ı ve ekibini tebrik ediyorum. Milli takım gidemedi ama bizler orada sonuna kadar onları destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

    Alp: "Temennimiz, en iyi maçları yönetmeleri"

    MHK Başkanı Zekeriya Alp ise temennilerinin, Cüneyt Çakır ve ekibinin 2014 FIFA Dünya Kupası'nda en iyi maçları yönetmek olduğunu dile getirdi.

    Kendilerine verilen destek sürdüğü sürece en iyi mücadeleyi vereceklerini kaydeden Alp, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "40 yıl önce, 1974 yılının mayıs ayında Beşiktaş ile Trabzonspor arasında Türkiye Kupası'nda final maçı vardı. O final maçının hakemi Doğan ağabeyimizdi. Kupa maçının sonrası Dünya Kupası maçlarını yönetmeye gitti. O maçı lehimize çevirdikten sonra kupayı aldığımızda büyük mutluluk duyduk. Bir futbolcu böyle mutluluğu belli zamanlarda yakaladığı için, böyle güzel duyguları bu tip kupalarla taşıyacağını hepimiz biliyoruz. Aradan 40 yıl geçti, MHK'de görev yapıyoruz. İkinci yılımızı doldurmak üzereyken Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'u Brezilya'da görünce 40 yıl önceki şampiyonlukta duyduğum mutluluğu, heyecanı yaşadım. Teşekkür ediyorum Cüneyt, teşekkür ediyorum Bahattin, teşekkür ediyorum Tarık... Türk hakemi adına büyük bir başarı elde ettiniz. Türk hakemi için gelecekte sizlerin başarısı önemli örnek olacak."

    Gelecekte MHK olarak, federasyon olarak Türk hakemliğine güzel isimleri kazandıracaklarına yürekten inandığını vurgulayan Zekeriya Alp, "Önemli olan tabii ki maç yönetmek. Temennimiz, Dünya Kupası'nda en iyi maçları yönetip, Türk kamuoyunu en iyi şekilde temsil edip dönmeleri" ifadelerini kullandı.

    Çakır: "Bir hayalim vardı"

    Ülkemizi DÜnya Kupası'nda temsil edecek olan Cüneyt Çakır da "Bir hayalim vardı. 1963 yılında Martin Luther King'in tarihi konuşması bu sözle başlar. Hakemliğe başladığımın ilk günde kurduğum bu büyük hayalin şimdi gerçek olmasının büyük gururunu yaşıyorum. Buraya ulaşmak için çok büyük emekler verdim. Geçen yıl sadece 156 gün evden uzaktım. 240 antrenman yaptım, 56 maç yönettim. Her maç bir şeyler kaçmaya kattım. Hiçbir zaman 'oldum' demedim. Bugün de halen daha söylüyorum, daha yapacak çok işimiz var. Uzun yıllardır üzerimize örtülen bir ölü toprağı vardı. Perde arkasında da bu hedeflere ulaşmak için çok çalıştık. Artık Türk hakemliğinin ayağa kalkma zamanı. Çalışmalarımızın karşılığını almak bizleri çok mutlu ediyor. Daha fazla çalışarak, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bugün burada hepimiz başarıyı sahipleniyoruz ama önemli olan kalıcı olmaktır. Kalıcı olmak için çok daha fazla gayet göstermeliyiz. Ne zaman bir Dünya Kupası, Şampiyonlar Ligi olsa tek hedefimiz Türk hakemlerinin orada ülkemizi temsil etmesi. Bunun için çalışıyoruz. İleride çok güzel şeyler olacak. Baktığımız pencere çok önemli. Sizin de o pencereden bakarken gördüğünüz şey çok önemli. Genç hakem arkadaşlarımızın o pencereden baktığında Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası finalleri görmelerini sağladık.

    Gönül isterdi ki keşke bu turnuvada Milli Takımımız da olsun. Bu yüzden sorumluluğumuz çok daha fazla olacak. Bunun bilincindeyiz. Üç yıl önce Kolombiya'da düzenlenen U20, Avrupa Şampiyonası ve 2012'nin son günlerinde FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda çok büyük tecrübeler elde ettik. Buradaki tecrübeleri Dünya Kupası'na yansıtmak istiyoruz. Özel kamplar yapacağız. İklim şartlarına bakacağız. FIFA'nın düzenleyeceği üç büyük seminer dışında biz de özel çalışmalar içinde olacağız. Dünya Kupası'nda altı hakem yerine gol teknolojisi kullanacağız.

    Japonya'da bu teknolojiyi deneyen ilk hakemlerden biriyiz, bu bakımdan da şanslıyız. Hakemlik benim için büyük bir aşk. Ben o kadar bağlıyım ki bu aşka. Hiçbir zaman bu aşktan vazgeçmedim. Hepinizin desteğine ihtiyacım var. Doğan Babacan'a, Şenez Erzik'e, Zekeriya Alp'e başkanımız Yıldırım Demirören'e çok teşekkür ediyorum. Bize attıkları mesajlarla bize hep destek oldular." dedi.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Yıldırım Demirören Zekeriya Alp Cüneyt Çakır Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title