Haberler

Köyceğiz'de Çakıl Taşları Kadınların Ellerinde Şekilleniyor

Güncelleme:

Köyceğiz'de kurulan atölyede çakıl taşlarına şekiller vererek süs eşyası yapan kadınlar, ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Köyceğiz'de kurulan atölyede çakıl taşlarına şekiller vererek süs eşyası yapan kadınlar, ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Köyceğiz Belediyesi, ilçedeki kadınların boş zamanlarını değerlendirmek ve ev ekonomilerine katkı sunmak için taş atölyesi kurdu. Atölyedeki çalışmalara katılan kadınlar, ilk olarak topladıkları farklı renk ve büyüklüklerdeki taşları temizleyerek işlemeye hazır hale getiriyor. Daha sonra hayal güçlerini kullanan kadınlar, yaptıkları süs eşyalarını kurulan pazarlarda satışa sunuyor.

Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Karanfiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının ev kadınları ve çalışan kadınların boş zamanlarını üretimle doldurarak, aile bütçelerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Müdürlük bünyesinde "Kadın Akademisi" çalışma grubu oluşturduklarını anlatan Karanfiloğlu, "Taş atölyemize büyük ilgi var. Burada deremizin taşıyla Köyceğiz tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Karanfiloğlu, kadınların yaptıkları eserleri ilçede kurulan ikinci el ve hanımeli pazarında satışa sunduklarını ifade etti.

İş ve Sanat Atölyesi öğreticisi Esin Pirci ise kursun gönüllülük esasına dayalı olduğunu, atölyede 15 kursiyerin çalıştığını bildirdi. Amaçlarının öğrencilere sanat öğretmek ve ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu dile getiren Pirci, şunları söyledi:

"Deremizden topladığımız taşlarla ahşap plakalar üzerine süs eşyaları yapıyoruz. Köyceğiz'in simgesi narenciye ağaçlarını ve halkın yöresel giysilerini simgeleyen figürler resmediyoruz. Ağaçların yaprakları için taş, mandalina ve portakalların yapımı için seramik hamuru kullanıyoruz. Ürünlerimiz genelde Köyceğiz temalı olduğu için büyük beğeni alıyor. Özellikle dışarıdan gelen turistler büyük ilgi gösteriyor. Yaptığımız ürünleri 30 ila 50 liradan satışa sunuyoruz."

El işlerini sevdiği ve taşlara ilgisinden dolayı kursa başladığını belirten taş atölyesi çalışanı Berrin Çiftçi ise yaptığı ürünleri pazarlarda sattığını ve ev ekonomisine katkı sağladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Köyceğiz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title