Haberler

Çakı Gibi Asker Oldular

Çorum İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanlığı’nda sembolik olarak silah altına alınan engelli vatandaşlar, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmenin gururunu yaşadı.

Çorum İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanlığı'nda sembolik olarak silah altına alınan engelli vatandaşlar, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmenin gururunu yaşadı.

Engelliler Haftası nedeniyle 45 engelli vatandaş, Çorum Garnizon Komutanlığı'nda sembolik olarak bir günlüğüne silah altına alındı. Sabah erken saatte aileleriyle birlikte Çorum Garnizon Komutanlığı'na gelen engelli vatandaşlar, ardından da askeri kıyafetlerini giydi.

Engelli askerlere ilk olarak yanaşık düzen eğitimi verildi. Engelli askerler rahat, hazır ol ve selam vermeyi öğrendi. Selam durup çakı gibi birer asker olan engelli askerler, öğleden sonra ise düzenlenen yemin töreniyle birlikte terhis belgelerini aldı. Engelliler için düzenlenen yemin töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Yemin törenine Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Çorum İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı J. Kd. Alb.Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Tokat İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Yusuf Cavlak, Amasya İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Ünal Ağaoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve aileler katıldı.

Törende yemin eden askerlere seslenen Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik ise, "Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler ettiğiniz yemin ile tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere, askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve sizleri şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Sizler yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle, hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi, sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Yemininizin, yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, jandarma teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı uğurlu olmasını diler gözlerinizden öperim" dedi.

Yemin töreni kokteylin ardından sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title