Haberler

Cahan, " Sel İle İlgili Çalışmalar Başladı"

Güncelleme:

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan geçtiğiz hafta yaşanan sel ve taşkın olaylarının ardından ilgili birimlere talimat vererek çalışmalara start verdi.


Cahan,"Sel ile ilgili çalışmalar başladı"

Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yağmur drenajları ve hatlarında kaçak olan bölümler ile ilgili incelemelere başladı. Başlayan çalışmalara kanal görüntüleme aracı da dahil olurken kanallarda kaçak bulunup bulunmadığı son teknolojiler ile arandı. Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ta son zamanlarda özellikle şiddetli yağmurlarda yaşanan görüntülere son vermek için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Yaptıkları toplantı ile planlamaları gerçekleştirdiklerini kaydeden Cahan,"İlimizin marka bir kent olması adına kente dair sorunların bir an öce bitirilmesi gerektiğine inanıyoruz. yediden yetmişe herkesin mutlu olmasını hedeflediğimiz ilimizde en büyük sorunların başında aşırı yağışlarda oluşan sel ve mağduriyetler geliyordu. Biz olağanüstü toplanarak yol haritasını çizdik. Şimdi çalışmalara da başladık" dedi. Uşak'ın gündeminden yağmurlarda oluşacak sıkıntıları çıkarmak istediklerinin altını çizen Cahan, bu nedenle titiz bir takip süreci oluşturacaklarına dikkat çekti. Selin oluşabileceği bütün nedenleri mercek altına aldıklarını belirten Cahan,"İlimizde yağışların ardından bazı bölgelerde sel olayının daha fazla olduğun aşikardır. Buna neden olan bütün etkenlerin ortadan kalkması şarttır. Bu nedenle yüzeysel çözümler yerine kapsamlı bir alt yapı çalışması içinde olacağız. kısa sürede bir daha sel ile ilgili konuşmayacağımızı umuyoruz" ifadesini kullandı.

Kısa sürede çözmek istiyoruz

Uşak'ın yağmurdan bir daha muzdarip olmamasını hedeflediklerini dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, konu ile ilgili kararlı adım atacaklarını iletti. Çalışmaların başladığına da işaret eden Cahan sözlerini şöyle sürdürdü:"İlimizin her yönü ile ilerlemesi ve marka şehirler arasında yerini alması asli hedefimizdir. Bunun için durmaksızın çalışıyor ve kentimizin eksikliklerini tespit ediyoruz. Son haftalarda yine en çok gündeme gelen konuların başında aşırı yağmurlardan kaynaklı sel suları oldu. Biz bu konunun kentimizde bir daha konuşulmasın istedik. Bu nedenle bütün ekiplerimiz ile çalışmalarımıza başladık. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız toplantının ardından belirlediğimiz yol haritası ile çalışmaların startını verdik. Öncelikle yağmur drenajı ve kanallarda olası bir kaçağın tespiti için birimlerimiz çalışmalarına başladı. Barbaros Caddesi'nde başlayan çalışmaya kanal görüntüleme aracı da dahil olarak yer altında kaçakların kamera ile incelemesini yaptı. Bu sel ile ilgili çalışmaların başlangıcı oldu. Zamanla çalışmalar daha da ilerleyecek ve inanıyoruz ki bir daha sel sıkıntısı yaşamayacağız. Biz belediye olarak kentimizin sorunlarına duyarlı bir yönetim tarzı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nurullah Cahan Uşak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title