Haberler

Çağla Büyükakçay, Fransa Açık'ta Tur Atlayarak Tarih Yazdı

Güncelleme:

Çağla Büyükakçay, Fransa Açık'ta 2. tura yükseldi. Büyükakçay, Türk tenis tarihinde Grand Slam ana tablosuna kalan ilk kadın tenisçi oldu.

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta ( Roland Garros ) ana tablo maçlarının ilk turunda galip gelerek Türk tenis tarihine geçti.

ERTELENEN MAÇI KAZANDI

Dünya 85 numarası Çağla, ilk turda, dünya 98'incisi Belaruslu Aliaksandra Sasnovich'le karşılaştı. Çağla Büyükakçay, dün başlayan ve yağmur nedeniyle iki kez ertelenen maçı bugün galibiyetle tamamladı.

TÜRK TENİS TARİHİNE GEÇTİ

İlk seti 7-5 kaybeden Çağla, ikinci seti 7-6, son seti ise 6-2 kazandı.

Çağla Büyükakçay, bu sonuçla bir Grand Slam'de ana tablo maçlarının ilk turunda galip gelen ilk kadın Türk tenisçi olarak, Türk tenis tarihine geçti.

İPEK SOYLU İLE MARSEL İLHAN DA ANA TABLODA

Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'nun yanı sıra milli tenisçi Marsel İlhan da Roland Garros'ta ana tabloda yer alıyor.

Kaynak: AA / Spor

Çağla Büyükakçay Roland Garros Fransa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500

Yorumlar (8)

Nedim Aslan:

dopingli cikmasin ? Turkler uckagitta birincide

2
27
yanıtYanıtla
kamanlı:

bunun neresi türk arap gibi şuna bak

0
25
yanıtYanıtla
cevabım...:

sen arabı koşularda gör, Kenyalıya konya diye nüfus verip milli takımlarda koşturduk. basketbol de arap, yüzmede rus, boksta tatar ve Azeri, futbolda arap , sonrada biz sporun hizmetindeyiz hemde milliyetçiyiz, öylemi. . .

yanıt2
yanıt0
izliyorum senin başarılarını:

esmer güzeli harika bir kız, nesi varmış. hemde çok başarılı. . . sen kimseye aldırma çağla, gidebildiğin en üst noktaya kadar git, başarılar. . .

yanıt4
yanıt0
Recep Atli:

Biz bir tur atladi diye sevinecek duruma getirenler utansin. Islam dini yüzünden Türk kadinin sporda ismi yok denecek kadar az. Afrikalilar bile bizim kadinlarimizdan ilerde.

6
12
yanıtYanıtla
Vatandaş:

İslam dinine hakaret edeceğine o dinin esaslarını oku öğren islam dini çalışmayı başarmayı öğütler ancak insana çalıştığının karşılı vardır der. Ama sen yat yat ye iç hiç gayret gösterme her şey olsun var mı üç kuruşa beş köfte. Bu güzel ülkemin insanları islamı bilselerdi dünya şuan bize diz çöküyordu avanak abdi. Soysuzluğunu her yerde belli etme! Değiştir adını utanmaz. . .

yanıt0
yanıt0
helal olsun sana:

kardeşim başarılarının devamını dilerim

17
0
yanıtYanıtla
ömer:

kpssde yaktı beni bu kız

8
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title