Haberler

Çağdaş Türk Bestecilerinin Eserleri Boston'da Seslendirildi

13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nde ünlü piyanist Ayşegül Durakoğlu’nun resitali müzikseverlerin beğenisini kazandı.

13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali'nde ünlü piyanist Ayşegül Durakoğlu'nun resitali müzikseverlerden tam not aldı.

Boston'daki resitalinde çağdaş Türk bestecilerinin eserlerine özellikle yer verdiğini belirten piyanist Ayşegül Durakoğlu, Türk bestecilerin dünyada yeterince bilinmediğini ve bu nedenle tanıtılmalarını kendisine misyon edindiğini ifade ederek, bu açıdan konserin amacına ulaştığını söyledi.

Bu yıl 20 Mart–26 Nisan günlerinde arasında düzenlenen 13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali çerçevesinde düzenlenen konserde, dünya müziğine yön veren ünlü besteciler J. S. Bach, Frederic Chopin, Claude Debussy, Franz Lizst, Friedric Nietzche'nin eserlerinin yanı sıra çağdaş Türk bestecileri Ulvi Cemal Erkin, İlhan Mimaroğlu ve Cemal Reşid Rey'in eserleri de programda yer aldı ve dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

İstanbul'da başladığı müzik eğitimine ABD'deki Juilliard'da devam eden Ayşegül Durakoğlu, daha sonra doktorasını New York Üniversitesi'nde Claude Debussy'nin piyano etüdleri üzerine yaptı. Amerika'da ve birçok ülkede verdiği resital ve konserleri büyük ilgi gören Ayşegül Durakoğlu, halen müzik kariyerine New York'ta devam ediyor.

Boston Türk Film ve Müzik Festivali'nin müzik programı 2006 yılından beri çağdaş Türk sanatçılarının çeşitli formlardaki özgün programlarını geniş bir yelpazede sunuyo. Festivalin film programı ise 2001'den beri her yıl Türk sinemasının seçkin örneklerini Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde sinemaseverlerle buluşturuyor

Festivalin ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Fonu ve Türk Hava Yolları yapıyor. Boston Türk Film ve Müzik Festivali'ne ilişkin daha fazla bilgiye "http: //www.BostonTurkishFilmFestival.org" adresli web sitesinden ulaşılabilir. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Claude Debussy Boston Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title