Haberler

Çağdaş Sanat Buluşmaları Yoğun İlgi Gördü

Güncelleme:

Akbank Private Banking desteği ile 2010 yılından itibaren Çağdaş Sanat Buluşmaları'nı düzenleyen Contemporary Istanbul'un bu yıl ki ilk durağı İstanbul oldu.

'Çağdaş Sanat Buluşmaları 2014 Yılındaki İlk Durağı Olan İstanbul'da Sanatseverlerden Yoğun İlgi Gördü…'

Akbank Private Banking desteği ile 2010 yılından itibaren Çağdaş Sanat Buluşmaları'nı düzenleyen Contemporary Istanbul'un bu yıl ki ilk durağı İstanbul oldu. İş dünyası ve cemiyet hayatından çok sayıda seçkin konuğun katıldığı gecede çağdaş sanatın gelişimi ve çağdaş sanatın yatırım boyutu ana gündem maddelerini oluşturdu. Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Akbank Private Banking'ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı'nın açılış konuşmalarını yaptığı Çağdaş Sanat Buluşmaları İstanbul buluşmasına Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, Contemporary Istanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Sanatçı ve Koleksiyoner Paul McMillen ve Çağdaş Sanatçı Ardan Özmenoğlu konuşmacı olarak katıldı.

13-16 Kasım 2014 tarihlerinde 9.su gerçekleşecek olan, Contemporary Istanbul farklı projeler ile sanatseverlerin karşısına çıkmaya devam ediyor.

Contemporary Istanbul,çağdaş sanatın gelişmesi, yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması ve Türkiye'nin dünyanın başlıca uluslararası sanat merkezleri arasında yerini alabilmesi için çalışmalarını sürdürerek, farklı projeler ile yıl boyunca sanatseverler ile buluşuyor.

Çağdaş Sanat Buluşmaları; çağdaş sanatın tüm Türkiye'ye yayılması misyonuyla Akbank Private Banking desteğiyle 2010 yılından itibaren düzenliyor. Çağdaş sanatın gelişimi, sanat koleksiyonerliğine ilişkin bilgilerin uzmanlar tarafından aktarıldığı konferanslar Türkiye çapında çağdaş sanat koleksiyonerlerini, iş dünyasının önemli isimlerini, yatırımcıları, genç sanatseverleri, galeri sahiplerini ve yöneticilerini bir araya getiriyor.

17 Nisan tarihinde The Sofa Hotel'de düzenlenen Çağdaş Sanat Buluşmaları İstanbul durağında açılış konuşmaları Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Akbank Private Banking'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı tarafından yapıldı. Akbank Private Banking'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı açılış konuşmasında çağdaş sanatın gelişimine verdikleri önemle desteklerinin süreceğini belirterek, "Akbank Private Banking olarak çağdaş sanatı ve sanatçıları 8 yıldır desteklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çağdaş sanatın hem dünyada hem ülkemizde geldiği nokta heyecan verici. Biz de yaptığımız toplantılarla çağdaş sanatı farklı platformlarda yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde İzmir, Ankara, Bursa ve Adana da sohbetlerimize devam ediyor olacağız." dedi.

Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'nın "Yaratıcı Şehirler ve Sanat" başlıklı konuşmasının ardından Contemporary Istanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman "Çağdaş Sanat Nedir" konulu bir konuşma yaptı. Konuşmasında çağdaş sanatın klasik ve modern sanattan hangi yollarla evrilerek ayrıldığını anlattı. Ardından sanatçı ve koleksiyoner Paul McMillen sanata olan ilgisini ve koleksiyonerlik serüvenini konuklar ile paylaşırken, çağdaş sanatçı Ardan Özmenoğlu ise "Türkiye'de Çağdaş Sanatçı olmak" başlıklı sunumuyla deneyimlerini sanatseverlere aktardı. Sanat dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan konuşmacıların katıldığı panelde; sanatın yatırım boyutu, sanat profesyonelleri, sanat kurumları ve sanat alanlarının kurumsal gelişmeleri irdelendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Bülent Kahraman Türkiye Akbank Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title