Haberler

Çağdaş Avukatlar Derneği'ne Basın Açıklaması Yasağı

1 Eylül Dünya Barış günü ve aynı zamanda adli yılın başlaması nedeniyle Çağdaş Avukatlar Derneği üyeleri Malatya Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak istedi ancak Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ın basın açıklamasına izin vermediği ileri sürüldü.

1 Eylül Dünya Barış günü ve aynı zamanda adli yılın başlaması nedeniyle Çağdaş Avukatlar Derneği üyeleri Malatya Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak istedi ancak Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz'ın basın açıklamasına izin vermediği ileri sürüldü. Bunun üzerine dernek üyeleri adliye binasının dışında açıklama yaptı.

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği üyeleri tarafından Adli yılın başlaması ve aynı zamanda 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptılar. Dernek Başkanı Yusuf Sürücü, Malatya Barosu'na bağlı yaklaşık 70 üyesi bulunan bir sivil toplum örgütü olduklarını belirterek hukuk ve kurallar çerçevesinde yeni adlı yılın başlangıcı ve 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla adliye önünde basın açıklaması yapmak istediklerini söyledi. Nezaketen Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz'dan adliye önünde basın açıklaması için görüştüklerini ancak Başsavcının hiçbir gerekçe göstermeden izin vermediğini belirten Sürücü, "Bu bizleri son derece üzmüştür. Biz her şeyden önce temel uğraşı alanı ve amacı hukuk devletinin gerekleri doğrultusunda bir mücadele vermek, Türkiye'de hukuk ihlalleri noktasında bunların giderilmesi konusunda toplumun beklentilerine uygun şekilde adımlar atmak üzere mücadele eden bir sivil toplum kuruluşuyuz. Yeni adli yılın Malatya'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bugün biz basın açıklamamızı adliye sınırları içerisinde yapmak istemiştik ama hoş olmayan bir tavırla karşılaştık Sayın Başsavcımızın bu tavrını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Çağdaş Avukatlar Derneği adına yönetim kurulu üyesi Ayten Demirtaş basın açıklamasını okudu. 2015-2016 adli yılının hak ve özgürlüklerin ihlal edilmediği, barış ve adaletin sağlanabildiği bir yıl olmasını dilediklerini belirten Demirtaş, "Bugün aynı zamanda 1 Eylül Dünya Barış günü. Ülkemizde son zamanlarda artan şiddet olayları ve yanı başımızdaki komşu ülkelerdeki iç savaştan kaynaklı vahşet ve trajedi halen devam ederken barıştan bahsetmek çok zor. Barışı aradığımız özlediğimiz şu günlerde toplumsal barışın sağlanması şiddet ortamının sona ermesi için devlet insan haklarını esas alan hukuk düzeni içinde gerekeni yapmalıdır" dedi.

Avukat Demirtaş, Çağdaş Avukatlar Derneği olarak 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla da bir kampanya başlattıklarını ve Suriye'den savaştan kaçan ailelere yardım da bulunacaklarını söyledi. Dernek olarak Yazıhan ilçesindeki savaş mağdurlarına ulaşacaklarını ifade eden Demirtaş, "Savaştan kaçıp gelen, sığınacak bir evi dahi olmayan savaş mağdurlarını küçükte olsa mutlu etmek için böyle bir kampanya başlattık. Destek olan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Sürücü Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title