Haberler

Çağdaş Avukatlar Derneği'nden İnsan Hakları Günü Mesajı

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İnsan Haklan Evrensel Bildirgesi'nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 67. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, mesajında 2015 yılında Suriye'de yaşanan hak ihlallerine değindi. Sürücü, "2015 yılı da maalesef insan hakları ihlallerinin, gerek ülkemizde gerek bölgemizde yoğunlukla yaşandığı bir yıl olarak geçti. Bölgemizde 2015 yılına göç yollarında ve mülteci teknelerinde yaşamını kaybeden savaş mağdurları ve ülkesini terk etmek zorunda kalan milyonlarca mülteci damgasını vurdu. Yanı başımızda yaşanan ve gün geçtikçe derinleşen Suriye iç savaşının bütün acı sonuçları ülkemizi de doğrudan etkilemektedir. Her geçen gün binlerce insan yaşam, barınma, beslenme, sağlık, eğitim gibi en temel insan haklarından mahrum kalmaktadır. 2015, ülkemizde ise yeniden başlayan çatışmalı süreç nedeniyle, pek çok yaşam hakkı ihlalinin ortaya çıktığı bir yıl olmuştur. Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan çatışmalar nedeniyle yeniden yüzlerce insan hayatını kaybetmeye başlamış, binlerce insan yaşadığı köyleri ve ilçeleri terk etmek zorunda kalmıştır. Son günlerde yaşanan gelişmeler göstermektedir ki, çatışmalı süreç sadece insanları değil, bölgedeki tarihi dokuyu, binlerce yıllık tarihi eserleri ve kültürel değerleri de tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Meslektaşımız Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi de, bu tarihi mirasın ve kültürel değerlerin korunması konusundaki hassasiyetini dile getirdiği bir günde maalesef katledilmiştir. Aynı zamanda bir yaşam hakkı ihlalinin kurbanı olan meslektaşımız Tahir Elçi'yi de bu vesile ile bir kez daha saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Sürücü Malatya Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title