Haberler

Çağatay Ulusoy'un Delibal Filmi, Hint Yapımı Filmin Birebir Taklidi Çıktı

Güncelleme:

Çağatay Ulusoy'un başrolünü Leyda Lydia Tuğutlu'yla paylaştığı "Delibal" filminin, Hint yapımı "Moonu 3" filmine birebir benzediği ortaya çıktı.

Çağatay Ulusoy'un başrolünü Leyda Lydia Tuğutlu'yla paylaştığı "Delibal" filmiyle, Hint yapımı "Moonu 3" filminin birebir benzerliği şaşırttı.

Senaryosunu Yıldırım Türker'in yazdığı filmde üniversite arkadaşı olan Barış ve Füsun'un tutku dolu aşk hikayesi anlatılıyor.

İKİ FİLM ARASINDAKİ BENZERLİK İZLEYİCİYİ ŞOKE ETTİ

Uçankuş TV'nin "İki Kadın Arasında" programında ekrana gelen haberde, "Delibal"ın öyküsünün, ülkemizde de Mart 2012'de seyirciyle buluşan Hint yapımı "Moonu 3" filmiyle birebir benzediği açıklandı. İki film arasındaki şaşırtan benzerlik izleyenleri şoke etti. Moonu 3'te Ram isimli genç, okula giderken ilk görüşte tutulduğu Janani'yle büyük aşk yaşamaya başlıyor, ta ki Ram'ın psikolojik hastalığı ortaya çıkana kadar... Başrollerini Çağatay Ulusoy ile Leyla Lydia Tuğutlu'nun paylaştığı Delibal filminde de, aynı üniversitede okuyan Barış ve Füsun'un tutku dolu aşkı, Barış'ın psikolojik rahatsızlığının ortaya çıkmasıyla bozuluyor.


AFİŞİ BİLE AYNI

Ali Bilgin'in yönettiği "Delibal"ın afişinin bile Hint yönetmen Aishwarya Dhanush'un yönettiği "Moonu 3" filmiyle aynı olması dikkat çekiyor. Delibal'ın ekibi geçen günlerde Gülay Afşar'ın Gece Gündüz programına konuk olmuş, yönetmen Ali Bilgin orada Delibal'ın, film ismi vermeden alıntı olduğunu açıklamış ve "Alıntı yaptığımız projeyi yerelleştirip farklı bir lezzet kattık" demişti. Ancak yönetmen Ali Bilgin'in "alıntı" dediği Delibal'ın birebir Hint yapımı "Moonu 3"ün taklidi çıkması, her iki filmi de izleyen seyircilerin büyük tepkisini çekti.

Konunun gündeme gelmesi üzerine yapım şirketi Ay Yapım'dan şu açıklama geldi:

"25 Aralık 2015 tarihinde vizyona giren Ay Yapım imzalı sinema filmimiz Delibal, künyesinde de yazdığı üzere uyarlama bir senaryodur ve bu bilgi gala günü yapılan röportajlarda filmimizin yönetmeni tarafından zaten dile getirilmiştir. Dünyada da birçok örneğinde görüldüğü gibi, orjinal eser ile uyarlama eser arasında benzerlikler olması olağan olmakla birlikte uyarlamanın başarısını sağlayan temel şey katılan özgün yorumlardır. "

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Yıldırım Türker Çağatay Ulusoy Ali Bilgin Medya Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (27)

NFC Mobil-IOS:

Ulan resmen kandırılıyoruz be tarihimiz yalan filmlerimiz yalan siyasetçiler yalan

15
4
yanıtYanıtla
_:

asıl sen büyük bir yalan içindesin filmleri bilmem ama tarihimizi dünya biliyor anladın!

yanıt8
yanıt5
sinem:

türk milleti aşkla meşkle kafayı bozmuş bütün dizilerde sinemalarda çoğunlukla bu konu var olsun ama dengede olsun fazlası bıktırıyor. insanlara maddi manevi fayda verecek dizi ve sinema filmi yapın lütfen.

18
1
yanıtYanıtla
..Mobil-IOS:

Bir film yapıolar onu da yapamıolar

17
0
yanıtYanıtla
YAKLAŞAN NOEL TEHLİKESİ VE ŞİRK MERASİMİ:

“Kafirlere azıcık meyletmeyin ; sonra size ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostunuz yoktur. Sonra yardım da olunmazsınız. ” (HUD SURESİ 113. AYET)BİZ YILBAŞI OLAN KAFİRLERİN YILBAŞISINI KUTLAMIYORUZ! ÇÜNKÜ BİZ MÜMİNLERDENİZ. . . . LÜTFEN BU MESAJI BAŞKALARINA DA ULAŞTIRALIM.

9
3
yanıtYanıtla
FAZLI bagdatlıoğlu:

BİZİM TURKLER KOPYAYAI İLK OKULDAN BASLADIK KABUL EDELİN Kİ BİZ KOPYACI BİR MİLLETİZ

11
1
yanıtYanıtla
Birdenbir:

türk film ve dizi sektörünün özgünlü yok. hep aynı şeyler yabancılardan arak. hatta özellikle hint ve kore filmlerini seçiyolar bizim halk cahil anlamaz diye. .

8
2
yanıtYanıtla
Bu ne yaa.!!:

Artık kafası çalışan yeni fikirler üreten senaristlerimiz yok mu? Ne kadar ayıp. Bir şey üretemiyorsun hayal de mi kuramıyormusun. . . O kadar zengin bir kültür tarihinin için de yaşıyorsun biraz araştır hikaye çok. . . İşin kolaycılığına kaçmış herkes. . . .

9
0
yanıtYanıtla
AL CAPONE 21Mobil-IOS:

Türklerin yaptığı hangi işte kopya yokturki!!hep özenti

6
3
yanıtYanıtla
Kadıköylü:

Bu ülkede üretim sıfır filmler bile çakma diziler desen kuzey güneyden sonra düzgün dizi de yok sanatın diğer kollarını söylemiyorum bile

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title