Haberler

Çağa Hukuk Ödülü 10. Yılında Sahibini Buldu

Güncelleme:

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Mali Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Üstün kazandı.

"Vergi Denetimi ve Yargısı" konusunda düzenlenen 25 bin TL tutarında ödülü kapsayan Çağa Hukuk Ödülü-2011 için bu yıl 6 eser başvurdu. Yarışmacıların çalışmaları, başkanlığını Adnan Nas'ın yaptığı, Prof. Dr. Hakan Üzeltürk, Şaban Erdikler, Dr. Ali İrfan Şanver ve Zeki Gündüz'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Çağa Hukuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Barbaros Çağa; "10 yıl önce bir yola çıktık. Bilimsellik ve yetiştiricilik geleneğinin yüklediği sorumluluk bilinciyle, Türkiye'de bilim ve uygulama alanlarındaki hukuki çalışmalarda araştırıcı yaklaşımı özendirmek ve hukuk alanında yapılan çalışmaları desteklemek amacıyla 2001 yılında Çağa Hukuk Ödülleri'ni başlattık. Bugün 10. Ödülümüz sahibini buluyor. Artık gelenekselleşen Çağa Hukuk Ödülleri'ne bugüne kadar katılımda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Çağa Hukuk Vakfı, hukuk alanında büyük bir boşluğu dolduruyor"

Çağa Hukuk Ödülü-2011'i kazanan Süleyman Üstün ise "Çağa Hukuk Vakfı, hukuk alanında büyük bir boşluğu dolduruyor. Çünkü yapılan bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi çok büyük öneme sahip. Özellikle hukuk alanındaki akademisyenlerin meslek hayatlarındaki zorlu süreçlerinde, çalışmalarının özendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Zorlu meslekî süreçlerinde akademisyenlerin motive olmasını sağlayan, onlara hedef belirleyen ve yapılan yayınların kalitesinin yükseltilmesini sağlayan bu yarışmaların katkısı inkâr edilemez. Çağa Hukuk Vakfı'nın bu uygulamasının diğer kurumlara da örnek teşkil etmesini diliyorum" dedi.

Üstün sözlerine şöyle devam etti: Vergi hukuku hem devlet hem de vatandaşlar bakımından çok önem taşıyan bir hukuk dalıdır. Vergi hukuku, bir yandan Devletin yüklenmiş olduğu kamu hizmetlerini gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu kaynakların toplanmasını garanti altına alırken, diğer yandan da mükelleflerin hukukî güvenliğini sağlamaktadır. Vergi hukuku, kişilerin hukukî güvenlikleri bakımından en az ceza hukuku kadar değer taşımaktadır. Ne mutlu ki Çağa Hukuk Vakfı da 2011 yılı için yarışma konusunu Vergi Denetimi ve Yargısı olarak belirledi. Yarışmanın ilanını gazetede gördüğümde, büyük bir heyecanla, bütün çabamla bu yarışmaya odaklandım. Çalışmamın ortaya çıkmasında etkili olan bu yarışma için Çağa Hukuk Vakfı'na teşekkür ederim."

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Süleyman Üstün

Süleyman Üstün, 1976 yılında Konya'da doğdu. İlköğretime Konya'da başladı. Babasının mesleği dolayısıyla ortaöğretimine Yozgat ve Gaziantep Anadolu Liselerinde devam etti. 1994 yılında Konya Meram Anadolu Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olup aynı yıl yüksek lisansa başlayan Üstün, 2001 yılında tamamlamış olduğu "Cezaî Yaptırım Gerektiren Vergi Suçları ve Yargılama Usûlü" adlı teziyle yüksek lisans programından mezun oldu. Daha sonra başladığı doktora programından ise, 2006 yılında tamamladığı "Türk Vergi Hukukunda İdarenin Takdir Yetkisi" adlı teziyle mezun olan Üstün, halen Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalında yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki kız çocuğu sahibi olan Üstün, iyi derecede İngilizce biliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuk Üniversitesi Adnan Nas Konya Çağa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title