Haberler

Çağ Üniversitesi'nden Başkan Can'a Ziyaret

Güncelleme:

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çetin Bedestenli, Genel Sekreter Veli Köroğlu, senato üyeleri ile birlikte Başkan Can'a ziyaretlerinde yeni eğitim ve öğretim yılında okullarında yapacakları çalışmaları anlattılar.

Oldukça samimi bir havada gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Çetin Bedestenli,

18. yıla girdiklerini Ankara ve İstanbul'dan sonra Türkiye'de kurulan ilk özel üniversitelerden olduklarını kaydetti.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedestenli, "Üniversitemiz tam bir vakıf gibi. Çalışan mütevazi bir yapıya sahip ve bu yıl 18. yaşına giren bir vakıf üniversitesi. Bu sene %68 öğrencisi tam bursa tekabül ediyor. Yani %32'lik bir yapıdan ücret tahsis ediyoruz. Tarsus, Mersin, Adana ve bölgemiz, yöremiz öğrencileri faydalanabilsin diye kaldıkları yurtlara ücretsiz taşıma yapıyoruz. Çağ Üniversitesi Ankara ve İstanbul'dan sonra Anadolu'da ilk açılan vakıf üniversitesidir. Hiçbir kamu desteği olmayan ve ayakları üzerinde duran bir üniversitedir. Çağ Üniversitesi olarak atıklarımızın toplanmasında ve çevrenin ilaçlanmasında bizden yardımlarını esirgemeyen Tarsus Belediyemize teşekkür ederiz" dedi.

Başkan Can ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çağ Üniversitesi'nin bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

Başkan Can, "Çağ Üniversitemiz Türkiye'deki ilk özel üniversitelerimizden birisi. Çağ Üniversitesi için belediye olarak elimizden gelen tüm yardımları esirgemeyeceğiz. Çağ Üniversitesi'nin öğrenci yurdu olayı yok. Eğer Tarsus'ta böyle bir öğrenci yurdu açma düşünülürse elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz prensip olarak iki şeye önem veriyoruz. Kazandığımız para şehrimizde kalsın, dışarıdan da Tarsus'a para girişi sağlayalım. 3500 öğrenci için Tarsus'ta bir yurt açılsa Tarsus ekonomisine sağlanacak katkı ile esnaflarımız rahat nefes alacak. Yeni eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şevket Can İstanbul Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title